Vali Mustafa Çiftçi’nin makamında bu gün (20 Şubat Perşembe) Ayşegül Kasnakçı için ‘Teşekkür ve Kabul Töreni’ düzenlendi.Ayşegül Kasnakçı, törene ailesi ve Dodurga Kaymakamı Abdulkadir Işık ile birlikte katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Mustafa Çiftçi, "Bir aradayız İdlib' in yanındayız" kampanyası hakkında bilgiler vererek, “Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bizde bir kampanya başlattık. Bu kampanya çerçevesinde yardımlarımız İdlib’e Suriye sınırındaki mağdur insanlara ulaştı. Bu arada Elazığ depremi oldu ve insanımız duyarsız kalmadı. Elazığ depremi içinde ilimizden yardım toplandı. Bunları da zaman zaman basın açıklaması şeklinde hem de sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla deprem bölgesine iletmiş olduk. İşte bu kampanya çerçevesinde Dodurga’dan Ayşegül kızımızda örnek bir davranış sergiledi. Küpelerini Dodurga Kaymakamlığımıza gitmek suretiyle İdlib’teki mağdur insanların, muhtaç insanların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere kaymakamlığımıza bağışladı. Kaymakamlığımız da bize ulaştırdı. Bizde Ayşegül’ün küpelerini sarrafta bozdurduk. Bu maksatla Türkiye Diyanet Vakfı’nda açılan hesaba yatırdık.Ayın 17 sinde İdlib ile ilgili açtığımız kampanyayı sonuçlandırıyoruz” dedi.

Çiftçi, “Son gelen yardımları ve Ayşegül’ün küpelerinden elde ettiğimiz gelir ile beraber 500 paket gıda yardımını bu günlerde İdlib’e ulaştırılmak üzere Hatay’a sınır bölgemize göndermiş olacağız.Duyarlı davranışından dolayı kızımızı ve böyle bir evlat yetiştirdikleri için aileyi tebrik ediyorum. Şunu da belirtmek istiyorum ki bizim milletimiz bu tür hadiselere karşı, mazlum ve mağdurlara karşı duyarsız değildir.Milletimiz hamiyetperver bir millet. Milletimizin mayasında bu tür şeyler geçmişte de vardı şimdi de var. İnşallah bundan sonrada olacağından eminim. Bütün milletimize, Çorumlulara duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Ayşegül Kasnakçı ise, İdlib'teki çocukları televizyonda gördüğünü ve durumlarına üzüldüğü için küpelerini bağışlamak istediğini söyledi.Daha sonra Vali Çiftçi tarafından Ayşegül Kasnakçı’ya teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi. Küçük Ayşegül’de Vali Mustafa Çiftçi’ye kendi yaptığı tablo’yu hediye etti.