Gazeteci-Yazar Aslan Değirmenci ile Son Gündem programına konuk olan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, HSYK’nın yapısının değiştirilmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

REFERANDUMDA AMAÇ NEYSE ŞİMDİ DE ODUR
HSYK’nın yapısının değiştirilmesine ilişkin muhalefet partilerinin tavrını eleştiren Uslu, “’Yargı siyasallaşıyor’ yaygarasıyla 2010 Referandumuna karşı çıkanların bugün bu değişikliğe itiraz etmelerini anlamak mümkün değildir” dedi.
Uslu, gelinen süreçte yargının bağımsızlıktan çok “tarafsızlık” sorunu bulunduğuna işaret ederek, HSYK ile ilgili yapılacak düzenlemelerin yargının bağımsızlığın yanında “tarafsızlığını” sağlamak için yapıldığını vurguladı.
“2010 Referandumunu yapmaktaki amaç neyse bugün yapılacak düzenlemelerin amacı da odur” diyen Uslu, yargıda ‘bizden olanlar ve bizden olmayanlar’ şeklinde ayrışmaların yaşandığına dikkat çekerek, düzenlemenin amacının vesayetçi yapıları ortadan kaldırarak hukukun üstünlüğünün sağlanması olduğunu ifade etti.
 
PARLAMENTO YASA YAPMAKTAN ALIKONULAMAZ
Uslu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sabah söylediği ile akşam söylediğinin birbirini tutmadığını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun, Ergenekon davalarında yargıya olmadık laflar söylediğini ifade etti.
Kılıçdaroğlu’nun, tarafsızlığını yitirdiği açıkça ortaya çıkan hukukçuları savunmaya çalışmasını çelişki olarak değerlendiren Uslu, muhalefetin ‘Dün dündür, bugün bugündür’ anlayışıyla hareket ettiğini kaydetti.
28 Şubat döneminde de yargının ideolojik ve taraflı tutumlarına şahit olunduğunu anımsatan Uslu, “O dönemde de siyasetçilere ‘Vampir, habis ur’ ifadeleriyle adeta hakaret eden Vural Savaş gibi savcılar vardı. Bugün de farklı ideolojiler ve yapılar etrafında kümelenen hukukçular görüyoruz. Parlamentonun görevi; milletin kendisine verdiği yetkiyi kullanarak yasa düzenlemek ve bu yasaların hayata geçirilmesini sağlamaktır. Hiç kimse ve hiç bir güç milletin verdiği yetkiyi alamaz ve parlamento Anayasanın 159. Maddesinin gereğini yerine getiriyor” şeklinde konuştu.
 
HSYK YARGI DEĞİL İDARİ BİR KURUMDUR
HSYK’nın savcı ve yargıçların özlük hakları ve atamalarını düzenleyen idari bir kurum olduğunun altını çizen Uslu, HSYK ile ilgili yapılacak düzenlemeyi hukukun siyasallaşması olarak yansıtmanın gerçeklerle bağdaşmadığını vurguladı. Muhalefetin ve bazı medya gruplarının bu düzenlemeyi ‘yargıya müdahale’ olarak kamuoyuna aktarmaya çalıştığına da değinen Uslu, bu tür girişimlerin bir algı operasyonu olarak yürütüldüğünü dile getirdi.

EMİNAĞAOĞLU KAMUOYUNU YANILTIYOR
Geçtiğimiz günlerde Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan kavgayla ilgili de açıklamada bulunan Uslu, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun kaçak bir şekilde Meclis Genel Kurul Salonu’na girerek provokatörlük yaptığını öne sürdü. Uslu, Eminağaoğlu’nun kurucusu olduğunu iddia ettiği sendikanın gerçekte var olmadığının anlaşıldığını ve Eminağaoğlu’nun Meclis’te konuşmak gibi bir hakkı bulunmadığına işaret ederek, yaşanan arbedenin sorumlusunun Eminağaoğlu ve onun salona girmesini sağlayanın CHP olduğunu ifade etti.
 
ART NİYETLİLER VAR
Uslu, Aslan Değirmenci’nin “İsrail’e yakın Uluslararası medya gruplarının Türkiye’yi hedef alan yayınlar yaptığını görüyoruz. Türkiye içinde de aynı şekilde yayın yapan ve özellikle çözüm sürecine karşı yayın yapanlar var. TÜSİAD’ın yerini TUSKON, Kemalistlerin yerine de paralel devletçiler aldı diyebilir miyiz?” sorusunu ise; “Böyle ifade etmeyebilirim ama son süreçte yaşananlar hiç hoş şeyler değil. Son 10 yıldır demokratikleşme adına atılan çok ciddi adımlar ve büyük kazanımlar varken, bugün bu kazanımları ortadan kaldıracak şekilde davranmak hiçbir camiaya hiç bir şey kazandırmaz” şeklinde cevapladı.
 
ALMANYA SIKIYÖNETİM İLAN ETTİ
Almanya’da yaşanan protesto olaylarına da değinen Uslu, uluslararası medyanın Türkiye’de yaşanan Gezi olaylarında gösterdiği tutumu Almanya’da göstermediğine dikkat çekti. Almanya’da adı konulmamış bir sıkıyönetim olduğunu öne süren Uslu, Türkiye’nin demokratik müdahalesi karşısında ayağa kalkanların Almanya’da yaşanan saldırılar karşısında sessizliğe bürünerek iki yüzlü bir tavır sergilediklerini söyledi.
 
İHH ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE SALDIRILIYOR
İHH ile ilgili yapılan operasyonu da değerlendiren Uslu, paralel yapıların İHH gibi kıymetli kurumlar üzerinden Türkiye’ye saldırdıklarını, asıl amaçlarının ise Türkiye’yi uluslararası kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmak olduğunu belirtti.
Uslu, son günlerde yoğun bir dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetine şahitlik ettiklerini de belirterek, millet olarak sağduyulu ve soğukkanlı hareket edilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.
 
MESELEMİZ MİLLETİN SORUNLARI OLMALIDIR
Türkiye’yi düşünen bütün kesimlerin kendi menfaatlerinden daha önce ülkenin menfaatlerini düşünmesi gereken bir süreç yaşandığına dikkat çeken Uslu, ülkenin tartışılması ve çözüm bulunması gereken onca sorunu varken, bu tür kurgulanmış konularla uğraşmanın zaman ve enerji kaybı olduğunu belirtti. Uslu, millet olarak iyi niyetli ve doğru yaklaşımlar sergilendiği takdirde bu tür sorunların kısa sürede aşılacağına inandığını da sözlerine ekledi.
Uslu, emeklilikte yaşa takılanlar, geçici işçileri, taşeron işçileri gibi temel sosyal sorunların ötelenmesini sağlayan gündelik yapay telaşların sonlandırılması gerekir” dedi.