Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Eğitim Başkanı Ahmet Emil 2019- 2020 Eğitim ve Öğretim yılı dolayısı ile yazlı bir açıklamada bulundu.

Emil, “Bir eğitim öğretim yılının daha başındayız, lakin sorunlar azalacak iken problemler çoğalmakta istenilen sonuca bir türlü ulaşılamamaktadır. Bankalar eğitim kredileri vererek eğitimi faiz kıskacına almıştır, borçlanan öğretmenlerin dışında artık ailelerde faize batmaya başlamıştır.

2 senede bir değişen eğitim sistemi bakanları kafa karışıklığının ispatıdır, oysaki iki kere iki yine dörttür , dünya yine yuvarlaktır, istersen her ay bakan değişsin bu yine değişmeyecektir. Eğitimi Batı değerlerinin dışına çıkarmadıkça başarı asla sağlanamayacaktır, bu elbise bu topluma uymamaktadır.

Fulbright gibi amerikan komisyonları eğitime yön verdikçe sonuç hüsrandır. Bu komisyona Amerika boşuna milyonlarca dolar yatırmaz aklımızı başımıza alalım. Ülkenin başına örülen felaket için eğitimde kullanılmıştır, ekonomimizi hedefe koyan batılı güçler, çalışabilecek dinamik nüfusu boş alanlara depolayabilmek için ucuz krediler vererek her ile fazladan üniversite kurdurarak bu genç nüfusu bir süre buralarda gizlemeyi başarmıştır, şimdi ise bu okumuş işsizler ordusu olarak ortaya çıkmıştır. Aynı oyun güvenlik elamanı diye 1, 5 milyon gencin güvenlik alanına depolanması şeklinde de yapılmıştı. Ucuz kredi kesilince ülke büyük bir krizin tam ortasında kaldı” dedi.

“Eğitimin kurtulması içinde taklitçi ve işbirlikçi iktidarlardan acilen kurtulmak durumundayız, özümüze yani Milli Görüşe dönmedikten sonra her alanda felaketi yaşarız, Batılıların aklı ile hareket edersek kısa bir süre rahatlık yaşarız lakin sonuç felaket olur” diyen Emil, “Akp iktidarının en övündüğü ekonomide gelinen nokta ortada, aynı felaket eğitimde de yaşanıyor , tarımda da , hayvancılık tada yaşanıyor. Bu felaketlerin hepsinden kurtulmak bir şekilde mümkündür, bu da AB'ci Natocu , batı kafalı iktidarı Milli Görüşçü Saadet Partisi ile değìştirmektir, bundan başka bir çıkış yolu yoktur, Aksi taktirde her yeni Eğitim Öğretim yılı yeni felaketlerle çığ gibi büyüme ye devam edecektir, şiddetten sonra istismar , ondan sonra yolsuzluk, ondan sonra neme lazımcılık ve daha bakalım sırada hangi felaketler gelecektir başımıza .

Umutsuz değiliz çare vardır , besmele ile başlayıp dünyayı adaletle terbiye edeceğimiz ve eğiteceğimiz günler mutlaka gelecek diyerek tüm eğitim camiamızın hayrına dua eder, sabırlar dileriz” açıklamalarında bulundu.