Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Avrupa Birliğinin Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında hazırlanan ve Hitit Üniversitesi’nin de ortağı olduğu Üniversitelilerin Girişimciliklerinin ve İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi (ÜGİSED) Projesi başarıyla tamamlandı. 
İş kurmak isteyen, iş arayan, motivasyon eksikliği bulunan gençlerin meslek ve kariyer konusunda rehberlik, danışmanlık, eğitim ve seminerler yoluyla desteklenmesi ve okul hayatından iş hayatına geçişlerinin kolaylaştırılması amacıyla hazırlanan ve geçen yıl Kasım ayında hayata geçirilen projede, başarıyla tamamlanan tüm eğitim ve seminer faaliyetleri hedeflenen katılımcı sayısının çok üzerinde bir ilgi gördü. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında bugüne kadar Hitit Üniversitesi’nde görevli akademisyenler tarafından ‘‘iş bulma araçları’’, ‘‘finansal kaynaklara erişim’’, ‘‘motivasyon’’, ‘‘girişimcilik’’, ‘‘iş planı’’ ve ‘‘kişisel gelişim’’ konularında üçer kez eğitimler düzenlenmiş olup, ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve toplamda 450 kişinin katılımının hedeflendiği bu eğitimlere 1098 kişi katıldı. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimler sonunda tüm öğrencilere katılım belgeleri verildi. 

BAŞARI HİKAYELERİNİ PAYLAŞTILAR
ÜGİSED projesi kapsamında ayrıca iş dünyası ve akademisyenler, üniversite öğrencileri ile bir araya getirilerek kişi ve firmaların başarı hikâyeleri ve tecrübelerini üniversitelilerine anlattılar. 
Proje kapsamında Dura Makine Genel Müdürü Macit Çubuk, Hayat Şırınga Genel Müdürü Fatih Zihar ve Trans Ofis Şirketi Direktörü Erhan Bolat, Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ardor, GABİGEM Danışmanlık Direktörü Tamer Ağar, 7Yirmi4 Şirketler Grubu Direktörü Furkan Ünal ve Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Üyesi Dr. Aykut Göksel’in konuşmacı olarak katıldığı toplam 7 seminer düzenlendi. Eğitimlerde olduğu gibi seminerlere de yoğun ilgi gördü ve 500’e yakın öğrenci seminerlerden faydalandı.
Ayrıca proje kapsamında yürütülen faaliyetler içerisinde öğrencilere bire bir danışmanlık hizmeti sağlandı. ÜGİSED Rehberlik Merkezi ve ÜGİSED İş Kulübü tarafından toplam 405 öğrenciye, iş hayatına yönlendirme konusunda rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildi. 
Hem üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması amacıyla somut girişimlerde bulunan hem de kadın ve gençlerin istihdamının arttırılması amacıyla çaba gösteren Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, ÜGİSED projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve seminerlere, hedeflenen katılımcı sayısının çok üzerinde bir ilgi gösterilmesi memnun etti.