Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Çorum Şubeler Platformu Dönem Sekreteri, Büro Emekçileri Sendikası Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper, cezaevlerinde tutuklu bulunan KESK’lilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, bugün PTT binası önünde kitlesel basın açıklaması yaparak, cezaevlerinde tutuklu bulunan KESK’lilere yeni yıl kartpostalı gönderdi.
KESK adına bir açıklama yapan Ertuğrul Alper, “KESK 20 yıllık mücadele tarihinde çeşitli baskı ve tehditler ile karşılaşmış fakat hiçbir zaman baskılara boyun eğmemiş ve eğmeyecektir de.  Emek, barış ve demokrasi mücadelemiz tüm kararlılığımızla sürecektir. Bizi yıldıramazlar. Demokrat olmak KESK'in yanında olmaktır. Haksız bir şekilde cezaevlerinde tutulan arkadaşlarımızın yeni yıl ile birlikte özgürlüklerine kavuşmalarını umut ederek buradan tüm tutuklu arkadaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.
Ertuğrul Alper, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Türkiye’de kamu emekçileri sendikal hareketinin öncüsü, “Küresel kapitalizmin sendikaları boğmak isteyen akıntısına karşı kürek çekenlerin” örgütlü gücü KESK’in sesini kısmak isteyenlerin şaibeli operasyonları tüm kamuoyunca bilinmektedir. KESK’in mücadelesine gölge düşürmek ve yandaş sendikaların önünü açmak amacıyla yapılan söz konusu operasyonlar sonucunda toplam 68 üye ve yöneticimiz hala tutukludur.
AKP her icraatında demokrasiden söz etmesine karşın insan hakları ve sendikal mücadele konusunda engellemelerini tüm hızıyla sürdürmeye devam etmektedir.
İktidar kendi gibi düşünmeyenleri bertaraf edilmesi gereken kesimler olarak görmekte, karşı çıktığımızda ise baskı, sürgün, cezaevi ve en sonunda tutuklama ile karşı karşıya kalmaktayız. AKP'nin KESK'e yönelik hasma ne tutumu tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.
AKP zihniyetinin muhalefete ve eleştiriye tahammülü olmadığı için AKP'nin antidemokratik uygulamalarının mağdurlarının başında KESK ve bağlı sendikalarımız gelmektedir.
KESK 20 yıllık mücadele tarihinde çeşitli baskı ve tehditler ile karşılaşmış fakat hiçbir zaman baskılara boyun eğmemiş ve eğmeyecektir de.  Emek, barış ve demokrasi mücadelemiz tüm kararlılığımızla sürecektir. Bizi yıldıramazlar. Demokrat olmak KESK'in yanında olmaktır.
Haksız bir şekilde cezaevlerinde tutulan arkadaşlarımızın yeni yıl ile birlikte özgürlüklerine kavuşmalarını umut ederek buradan tüm tutuklu arkadaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz.
Konfederasyonumuz ve sendikalarımız üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına son verilmeli, tek suçları sendikal faaliyet yürütmek olan KESK’liler derhal serbest bırakılmalıdır.
Bizlerde bugün burada KESK Çorum Şubeler Platformu olarak tutuklu arkadaşlarımızla dayanışma amacıyla onlara kartpostal göndereceğiz.
Mücadele kararlılığımız ilk günkü gibi devam etmektedir.”
Açıklamanın ardından KESK temsilcileri, cezaevlerinde tutuklu bulunan sendikacılara yeni yıl kartpostalı gönderdi.