Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, Ankara’da son 6 ay içinde 3. kez yaşanan katliamı şiddetle lanetledi.
Türkiye’nin bir Ortadoğu ülkesi olmadığını, Türkiye’nin çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Altan Akpınar, “ancak son dönemde yaşanan terör eylemlerinden birilerinin nemalandığı ve Türkiye’ yi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalıştığı anlaşılmaktadır” dedi.
Ülkenin her tarafının terör gruplarıyla doldu taştığını, gelinen noktada terör örgütünün başkentimizde cirit atar duruma geldiğini vurgulayan Akpınar, “bu güzel ülkede insanca ve kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz. Barış içinde, huzurlu, kardeşçe, insanca, el ele, kol kola yaşadığımız günleri çok özledik” ifadesini kullandı.
Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, açıklamasında şöyle dedi:
“Türkiye’nin Başkenti Ankara’nın kalbinde, yani Türkiye’nin kalbinde son altı ay içinde 3. kez korkunç bir patlama yaşanmıştır.
Olay sonucunda onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Yaşanan olaylar gösteriyor ki bizden istenen terörle yaşamaya alışmak, can kayıplarını kanıksamak ama biz terörle yaşamaya alışık değiliz, alışmayacağız.
Türkiye bir Ortadoğu ülkesi değildir. Türkiye çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devletidir. Ancak son dönemde yaşanan terör eylemlerinden birilerinin nemalandığı ve Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalıştığı anlaşılmaktadır.
Ülkenin her tarafı terör gruplarıyla doldu taştı. Terör örgütü başkentimizde cirit atıyor. Göz göre göre canlarımızı kaybediyoruz.
Her terör olayının peşinden de hamasi laflar ve kınama mesajlarıyla konu kapanıyor. Ancak açıkça ortada ki kafamızı kuma gömerek, kınayarak bu sorun çözülmüyor.
Artık bu aşamadan sonra izleyenlerden olmayacağız. Artık bu karanlık yolculuğun sona ermesi ve ülkemizin selameti için barıştan yana saf tutacağız.
Bu güzel ülkede insanca ve kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz. Barış içinde, huzurlu, kardeşçe, insanca, el ele, kol kola yaşadığımız günleri çok özledik. Siyasetçilere çağrımız şu dur; Bir an evvel terörle, teröristle mücadele konusunda ulusal planın oluşması için bir araya geliniz. Bu ülkede huzur ve güveni tesis ediniz.
K o r k m u y o r u z . Bir gider bin geliriz! Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacaktır.
Biz Atatürk'ün evlatlarıyız. Ne badireler atlattık, bunu da aşacağız.
Nereden ve kimden gelirse gelsin bu hain ve alçak terör saldırısını bir kez daha lanetliyoruz.
Yakınlarını kaybeden her bir yurttaşımızın acısını benliğimizde hissederek, saldırıda yaşamını kaybedenlere Allah’ tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ulusumuza başsağlığı diliyoruz”