Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çanakkale'de vatanımız üzerinde oynanmak istenen her türlü kirli oyunun milli şuurla bozulduğuna dikkati çekerek, "bugün de Türk Milleti “Çanakkale Ruhu” ile birlik ve beraberlik içinde hareket ederek her türlü oyunu bozacak güce sahiptir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve bugün yürüttüğümüz Zeytin Dalı Harekatı da bu şuur ve iradenin hala canlı ve diri olduğunun ispatıdır" dedi.

Vali Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kılıç, Mehmet Akif Ersoy'un “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? / Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.” dizeleriyle mesajına başlarken, " Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde rahat uyusunlar. Onların temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir" ifadesini kullandı.

Vali Kılıç'ın mesajı şu şekilde:

"Türk Milletinin tarihe yazdığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi İstiklal Harbimizin adeta bir ön sözü ve başlangıcıdır.

Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermiştir.

Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde rahat uyusunlar. Onların temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.

O gün vatanımız üzerinde oynanmak istenen her türlü kirli oyun milli şuurla nasıl bozulmuşsa, bugün de Türk Milleti “Çanakkale Ruhu” ile birlik ve beraberlik içinde hareket ederek her türlü oyunu bozacak güce sahiptir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve bugün yürüttüğümüz Zeytin Dalı Harekatı da bu şuur ve iradenin hala canlı ve diri olduğunun ispatıdır.

Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zafer sebebiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anıyor, yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum."