Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (ÇESİAD) Mehmet Karaca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı açıklamasında, “Herkes bilmelidir Türk halkı bir bütündür. Kimse bu bütünlüğü bozamaz” dedi.

Demokrasi tarihisinde kara bir leke olarak yerini alan 15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesinin ikinci yılında da şiddetle kınadıklarını ifade eden Karaca, “Cumhuriyetimizin 90 yılı aşkın geçmişinde çeşitli darbelere ve darbe girişimlerine tanıklık ettik. Ancak ülkemiz bunlardan hiçbir zaman kazançlı çıkmadığı gibi her defasında çağdaş, demokratik ve refah toplumu hedefimiz ağır yara aldı. Bundan sonra bize düşen yeniden demokrasimize ve ülkemize sahip çıkma inancımızı ve kararlılığımızı daha yüksek sesle haykırmaktır. Çocuklarımızı daha müreffeh daha aydın bir ülkede yaşatmak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Herkes bilmelidir Türk halkı bir bütündür. Kimse bu bütünlüğü bozamaz. Bunun dışındaki beklenti ve girişimler asla başarıya ulaşamayacaktır” şeklinde belirtti.

Karaca, açıklamasına şöyle devam etti:

“İki yıl geçmesine rağmen toplumun tüm meslek gruplarında feldir feldir fetöcü aranırken bu işin siyasi ayağına halen dokunulmamıştır. Dokunulmadığı gibi bir kısım zevatların çocukları tekrar meclise sokularak ödüllendirilmiştir. Bir kısım belediye başkanları görevlerinden el çektirildi. Fakat sebebi nedir fetöcü ise yargılansın, yolsuzluğu varsa kanun önünde hesabını versin. Bu işi oldubittiye getiremezsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileri bu işin üzerine gitmedikçe şaibe altındadır. Sizler ne istediyseniz halk verdi. Şimdi sıra sizlerde devletin gücünü göstererek elinizdeki erki kullanın. Yeni meclis ve kabineden en büyük beklentimiz budur. Darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, medyamızın ve halkımızın kararlı duruşu bu yöndeki inancımızı çok daha güçlendirdi. Bizde bu duygularla Elim olayda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ve gazilerimize acil şifalar dileyerek geride kalan ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz.”