Türk Eğitim Çorum Sen Kadınlar Komisyonu, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üyelerine yönelik bir yemek düzenledi.
Geçtiğimiz Cuma akşamı Çorum Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde organize edilen etkinlik büyük ilgi gördü.
Etkinliğe Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Alparslan, MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Ercan Daşdan, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayla Köksal, TES İl Kadın Komisyonları Başkanı Nurdan Ergün, Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve sendika üyesi kadınlar katıldı.
Etkinliğin açılışında Antalya’da Türk Eğitim Sen Genel Merkezi’nin organize ettiği “Kadınlar Komisyonu- Büyük Türkiye Buluşması” istişare toplantısı nedeniyle gecikmeli olarak yapıldığını söyleyen Nurdan Ergün, geceye katılan üyelere teşekkür etti.

Gecenin organize edilmesine katkı sağlayanlara da teşekkür ederek başta sendika üyeleri olmak üzere tüm kadınların gününü kutlayan Ergün, evde ve dışarıda çalışan kadın üyelerin dinlenerek eğlenmelerine fırsat sağlayacak bir program hazırladıklarını açıkladı. Türk Eğitim-Sen’li bayanların sıkı bir dayanışma içinde eğlenerek stres atmasını istediklerini söyleyen Nurdan Ergün, “Bizler 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlandıkları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışıldığı bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz. Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Ancak kadınların yaşamış olduğu sosyo-kültürel sorunları çözmekle diğer sorunların çözülmesi kolaylaşabilir. 

Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, kadınların toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiklerine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Günümüz Türkiyesinde de kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz ve biliyoruz ki, kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmaları, kadın zarafeti ile şekillenen bir hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur” diye konuştu.

Mahmut Alparslan’ın kadın hakları ile ilgili konuşmasından sonra sahneye çıkan Ercan Daşdan da tüm kadınların gününü kutlayarak Belediye Başkanı seçilmesi halinde kadınlara yönelik yapacağı projeleri paylaştı.  Eğlence gecesi sendikanın faaliyetlerinin sunumu, şiirler, müzik ve çekiliş ile devam etti.