35. Turizm Haftası nedeniyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Ticaret Meslek Lisesi tarafından gerçekleştirilen programa Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, 
Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Kültür ve Turizm İl Müdürü AliÖzüdoğru ve davetliler katıldı. 
Vali Nurullah Çakır, ‘Çorum’a neden gidelim’ sorusuna cevap bulmanın en önemli görevleri olduğunu belirterek, “Çorum’u turizm alanında hak ettiği noktala getirmek için ürün çeşitliliğini ve altyapıyı güçlendirme noktasında çalışmalarımız devam ediyor. 3 yıl içerisinde Çorum turizm alanında hak ettiğini alacak” dedi.
Çakır’ın konuşmasının ardından Ticaret Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Erkan Cınbırt’ın hazırladığı “Gönüller Fetheden Dilleri Gördüm” adlı şiiri 11/B sınıfı öğrencilerinden Dilek Uysal okudu. 
Tokat Zile Dinçerler Otelcilik ve Turizm Yüksekokulu Turizm İşletmenliği ve Otelcilik Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Evrim Çeltek, “Web tabanlı destinasyon pazarlaması bağlamında Çorum’un tanıtımı” konulu bir konuşma yaptı. 
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ünal Özlü’nün bugüne özel olarak yazdığı “Getmeyin Heri” isimli şiiri ise büyük beğeni topladı.
Bağlamada Caner Özçelik ve Can Akar, gitarda Burak Çetinkaya ve solist olarak Gamze Sözüdoğru’nun yer aldığı Grup Yağmur’un sunduğu müzik dinletisi ile program sona erdi. 
PROFESYONEL OYUNCULARA TAŞ ÇIKARDILAR 
Bu sene 35’incisi kutlanan Turizm Haftası, Ticaret Meslek Lisesi tarafından organize edilen programla coşkulu bir şekilde başladı. Anitta Otel’de gerçekleştirilen açılış programında Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin “Düğünümüz Var” adlı oyunu beğeniyle izlendi. 
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Rasim Özden tarafından yazılıp sahnelenen ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından oynanan “Düğünümüz Var” adlı oyunda önce kız evi, sonra erkek evi canlandırıldı. Gelin alma şöleni ile sona eren oyunu izleyen kahkaha tufanına kapıldı.
“HEDEFİMİZ 500 BİN TURİST
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, turizm alanında yapılan çalışmalar neticesinde geçtiğimiz yıl müze ve ören yerlerini 113 bin 133 kişinin gezdiğini söyledi. 
Turizmin üst gelir gruplarının yaptığı bir aktivede olmaktan çıktığını anlatan Özüdoğru, insanların turizm konusunda bilinç düzeylerinin artırılması ve bunun tüm dünyada paylaşılmasının da ancak turizm faaliyetlerine geniş kitlelerin katılabilmesi ile mümkün olduğunu söyledi. 
Çorum'da da turizm gelirlerinin artırılmasının, turizmden hak ettiği ölçüde faydalanması için turizmin öneminin anlatılması ve turizm değerlerinin tanıtımıyla ilgili önemli çalışmalar yapıldığını ve önemli bir mesafe katledildiğini vurgulayan Özüdoğru,  “Yapılan bu çalışmaların da katkısıyla 2006 yılında müze ve ören yerlerini 57.609 kişi ziyaret etmişken, 2010 yılında 113.133 kişi ziyaret etmiştir. 
Ziyaretçi sayılarında önemli ölçüde artış gözükmesine rağmen Çorum'umuzun potansiyeline göre bu sayı çok azdır. Orta vadede hedefimiz 500.000 turistin ilimize gelmesi ve en az iki gece konaklamalarıdır” dedi.
Özüdoğru konuşmasına şöyle devam etti; 
“Bu bağlamda; İlimiz turizminin markası olan "Hititler", Hititlere ait ören yerleri ve müzelerimizin gerekli tanıtımı yapılmakta, altyapı eksiklikleri giderilerek modernize edilmektedir. Genişletilip modernize edilen Boğazköy ve Alacahöyük Müzeleri yeni yüzleri ziyarete açılacaktır. Kültür turizmi başta olmak üzere turizm açısından önemli potansiyele sahip olan Çorum'da mevcut müze ve ören yerleri ve bunların tanıtımı ile turizmden İstenildiği şekilde faydalanmak mümkün gözükmüyor.”