Merkezi Ankara’da bulunan Vakıf 19 Çorumlular Vakfı, Çorumun tanıtılması konusunda her fuar da yerini alıyor.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Milletvekilleri ASO Başkanı Ankara Turizm İl Müdürü Büyükelçilikler yabancı misyon ve değerli katılımcıların iştiraki ile Fuar açılışı yapıldı. Vakıf 19 Travel Expo 4. Turizm ve Seyahat Fuarında da yerini aldı.

Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, 14-17 Kasım tarihleri arasında Vakıf 19 standına tüm sanatseverleri beklediklerini kaydetti.

Vakıf 19 standının açılışına Çorum CHP milletvekili Tufan Köse, Çorum eski Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Eski Valisi Mustafa Yıldırım, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş, Vakıf üyesi İş adamlarından Haydar Ali Öztaş, Necdet Portakal, Salih Şerbetçi, İbrahim Türkeş Kocabey, Yakup Demir, M.Fatih Sucuoğlu, Çetin Mete ve Sıla 19 Gazetesi Sahibi Ergülü Karipçin katıldı.

Standı ziyaret eden ziyaretçiler arasında eski bakanlardan İmren Aykut, Kalkınma Ajansı Başkanı Arif Şayık, Hitit Dernekleri Federasyon Başkanı İbrahim Yollu, Tursab Disiplin Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak, Çorumlu sanatçılardan Hüsna Dişbudak ve Güler Dişbudak Vakıf 19 standındaki yerlerini aldı.

Bilan, “ Pazar gününe kadar sürecek olan fuarda çok sayıda ziyaretçinin Hitit uygarlığına ilgi göstereceği Vakıf 19 standını çok sayıda kişinin ziyaret edeceği düşünülüyor.Standımız Hitit uygarlığı konsepti şeklinde dizayn edildi. Stant da "Hitit Ülkesinde Sanat" konulu resim sergisi resimleri, Hitit Fotoğraf Sergisi resimleri, Çorum Belediyesi Engelli Okulunun yapmış olduğu Hitit uygarlığı el sanatları çalışmaları ve taş oymacılığı hitit motifleri sergileri yer almakta. Ayrıca kentimizi tanıtmak adına Valiliğimizin göndermiş olduğu tanıtım broşürleri ve vakfımız tarafından yaptırılan Hitit Boyama Kitabı ziyaretçilere dağıtılmakta. Sergiye emek veren herkese bu sergiye katılarak bizlere destek veren tüm sanatçılarımıza sonsuz teşekkürler” dedi.