Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, üyelerinden aldığı güçle üyelerine ve Çorum’a hizmet eden, yenilikte öncü olmaya özen gösteren Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın akreditasyon belgesini yenilemeye hak kazanarak, hizmet kalitesini uluslararası alanda da onaylanmış olduğunu söyledi.
TSO Yönetim Kurulu olarak oda üyelerine en iyi şekilde hizmet etmek için belirledikleri kalite politikası ekseninde çalışma yaptıklarını vurgulayan Çetin Başaranhıncal, “yenilediğimiz akreditasyon belgemiz, Avrupa’nın büyük kentlerindeki ticaret ve sanayi odaları üyelerine hangi standartlarda hizmet veriyorsa, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın da üyelerine aynı standartlarda hizmet verdiğinin tescilidir” ifadesini kullandı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 152 oda ve borsa, akreditasyon belgesini yenilemeye hak kazandı.
Aralarında Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu 152 oda ve borsa, TOBB’da düzenlenen Oda Borsa Akreditasyon Sistemi sertifika töreniyle yeni belgelerini TOBB Başkanı Rifat Hüsarcıklıoğlu’ndan aldılar.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen sertifika törenine Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Genel Sekreter Murat Zeybel, Genel Sekreter Yardımcısı Şule Akkese ve Akreditasyon Sorumlusu Sezin Yılmaz katıldı.
Çorum TSO heyeti, akreditasyon belgesini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.
 Böylece Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, ilk olarak 2007 yılı Mayıs ayında aldığı akreditasyon belgesini, 2013 yılı sonunda yenilemiş oldu.

Çorum TSO, İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında 3-4 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen tetkikler sonucunda Kalite Belgesi’ni ve 10 Ekim 2013 tarihinde TOBB önderliğinde Türk Loydu Vakfı tarafından gerçekleştirilen tetkikler sonucunda ise 5 yıldızını koruyarak akreditasyon belgesini yenilemeye hak kazandı.
TOBB’da düzenlenen törende TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından takdim edilen yeni akreditasyon belgesi 3 yıl boyunca geçerli olacak.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan Oda standartlarında hizmet vermesinin gurur verici olduğunu söyledi.
Türkiye genelindeki 365 oda ve borsadan 152’sinin akreditasyon belgesi sahibi olduğunu belirten Başaranhıncal, Çorum TSO’nun bu belgeyi alan ilk odalardan bir tanesi olduğunu, 2013 yılı sonunda da yenilenerek geçerliliğini sürdürdüğünü ifade etti.

Üyelerinden aldığı güçle üyelerine ve Çorum’a hizmet eden, yenilikte öncü olmaya özen gösteren Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet kalitesinin uluslararası alanda onaylanmış olduğunu belirten Başaranhıncal, “Çorum TSO Yönetim Kurulu olarak üyelerimize en iyi şekilde hizmet etmek için belirlediğimiz kalite politikamız ekseninde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenilediğimiz akreditasyon belgemiz, Avrupa’nın büyük kentlerindeki ticaret ve sanayi odaları üyelerine hangi standartlarda hizmet veriyorsa, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın da üyelerine aynı standartlarda hizmet verdiğinin tescilidir” dedi.