İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, sosyal medya aracı Twitter’dan Donald Trump’ın Türkiye’ye ve gündeme ilişkin yaptığı paylaşıma manidar bir cevap verdi.

“Barış Pınarı Harekatı” öncesi Türklere yaptırım uygulayabileceğini belirten ABD Başkanı Donald Trump twitter den paylaşımda bulundu. İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ise Trump’a cevabı geciktirmedi.

ABD Başkanı Donald Trump “Türkiye uzun süredir Kürtlere saldırma planını kuruyordu. Uzun süredir savaşıyorlar. Bölgede herhangi bir ABD askeri bulunmuyor. Sonu gelmeyen savaşları bitirmeye çalışıyorum. Türkiye ve Kürtlerle iletişim halindeyim. Bazıları bölgeye asker göndermemizi ve tekrar yeni bir savaş başlatmamızı istiyor. Türkiye NATO üyesi. Türkiye, kurallara göre hareket etmezse onları ağır finansal yaptırımlarla vururum” paylaşımında bulundu.

Bunun üzerine İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ise, “İki bedeviyle başa çıkamadığınız da savaşı düğün olarak kabul eden Türklerle nasıl savaşmayı planlıyorsunuz? Hayatı felsefe, bilim ile anlamıyoruz; hayat çelik ellerle atılan zar olmalı. Rahat bir yatakta ölmek acı verici olmaz mıydı?” ifadeleriyle karşılık verdi.