AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini Anma ve Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bağcı, “Türk Ulusunun destanının yazıldığı, 57 bin şehidin kanıyla kazanılan Çanakkale Zaferi, tarih sayfalarına sığmayacak kadar büyük bir destan olmuştur” dedi.
Milletvekili Bağcı’nın mesajı şu şekilde:
“Vatan, millet, toprak deyince akla; cefanın, fedakarlığın ve mücadelenin tarih yazdığı Çanakkale gelir. I. Dünya Savaşının en çetin cephelerinden birisi olan Çanakkale, en kanlı, en acımasız çatışmalara sahne olmuştur. Karşılıklı bombardımanlar devam ederken Seyit Onbaşı’nın açtığı ateş ve Nusret Mayın Gemisi’nin döşediği mayınlar işgalci devletleri bozguna uğratmış; tarih, toprağı kanıyla sulayan Türk Milleti’nin destanını yazmıştır. 
Türk Ulusunun destanının yazıldığı, 57 bin şehidin kanıyla kazanılan Çanakkale Zaferi, tarih sayfalarına sığmayacak kadar büyük bir destan olmuştur. Türk Ulusunun kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirdiği, Türk ve Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart 1915’te; kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk tek bir vücut olarak Çanakkale’nin geçilemeyeceği ve bu mukaddes vatanın düşmana bırakılamayacağını tüm dünyaya duyurmuştur. 
Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanı, “Taarruzu değil ölmeyi emreden” Kurmay Albay Mustafa Kemal gibi büyük bir lideri ortaya çıkarmıştır. Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde, Türk askerinin kahramanlığı ve içinde taşıdığı vatan sevgisi sayesinde bugünlerde olduğumuzun bilinci ile; bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle yâd ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün hemşerilerime en iyi dileklerimi sunuyorum."