İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, 3 Aralı Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Özsaçmacı, mesajında eğer engelli bireylerin eğitime, çalışma hayatına, sosyal yaşama, sağlığa, kısacası hayatın her alanına erişebilmesinin sağlanması durumunda engellerin engel olmaktan çıkacağını söyledi.

Engellerin, engel olmasının en önemli sebebinin ayrımcılık olduğunu ifade eden Bekir Özsaçmacı, “İYİ Parti engelli vatandaşlarımızın bizim annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve komşularımız olduğunun bilinciyle çalışmaktadır” dedi.

Engelli vatandaşlarla ilgili yapılması gereken ilk şeyin insanların zihinlerindeki engelleri ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, “İYİ Parti olarak bizim sorumluluğumuz engelli yurttaşlarımızı toplumsal yaşamdan dışlamadan, onların her alanda karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmaktır.

Maalesef bugün ülkemizde engelli vatandaşlarımızın eğitim alması, çalışması, sosyal hayata katılması engelleniyor. Asıl engelli olanlar bu vatandaşlarımızı eve hapsetmeye çalışan sorunlu kafalardır.

İYİ Parti’nin engelli yurttaşlarımızla ilgili önceliği onların hak ve özgürlüklerden herkesle eşit oranda yararlanmasını sağlamak, kendilerine yönelik hizmetlere ulaşmalarını kolaylaştırmak ve kendi kendilerine yetebilecek, üretken bireyler olmaları için imkanlar sunmaktır.

En büyük engelin sevgisizlik olduğunu bilerek, engelli vatandaşlarımızın toplumun aynası olduğunun farkında olarak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü tedbiri almak, iyileştirmeleri yapmak İYİ Parti’nin öncelikli hedefidir” şeklinde konuştu.