Disk/Emekli Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, bu gün kadınlara verilen hakların, adaletin, hukuk ve birçok alanda yapılan devrimlerin sekteye uğradığını kaydederek, “Toplumsal hayat kalmamıştır. Demokratlık, özgürlük, laiklik, eğitim, sağlık sekteye uğramıştır” diye kaydetti.

Sözüdoğru, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 80. yıldönümü ve Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Her 10 Kasımlar bizlere sadece seni değil, o gün ülkenin içinde bulunduğu durumları hatırlatır ve böyle kötü durumlardan kurtaran bir Ata olarak seni hiç bir zaman unutmayız” diye açıklamasına başlayan Sözüdoğru, “Sadece 10 Kasımlarda değil her günümüzde, işimizde, aşımızda, emeğimizde ve düşüncemizdesin” şeklinde ifade etti.

Sözüdoğru, açıklamasının devamında şunları dile getirdi;

“Aramızdan ayrılışınızın 80. Yıl dönümünde sanki içimizde ve ölmemiş yaşıyor gibi hissediyoruz.

Sevgili Ata emperyalizme karşı açtığın savaşı hiç bir ayrım yapmadan savaşıp kazandık.

Bu gün Çağdaş uygar ve laik ülke haline gelişimiz senin çabalarınla kazanılmıştır. Bu gün kadınlara verilen haklar, Adalet, hukuk ve birçok alanda yapılan devrimlerin sekteye uğramıştır. Toplumsal hayat kalmamıştır. Demokratlık, özgürlük, laiklik, eğitim, sağlık sekteye uğramıştır. “Yurtta sulh, cihanda sulh.” Vecizeniz dünyaya örnek olmuştur.

ŞİKÂYETİM VAR ATAM

Toplumsal barışımız bozulmak üzere. Vatandaş birey yaptığın halkını kul haline getirmek istenmektedir. Kadını toplumdan hayattan silmek üzereler. Eğitimi karma eğitimden çıkarıp tek tip okul haline getirmek çabasındalar. Sanki ülkeyi imamlar ülkesi haline getirmek çabasındalar.

Sen yatağında rahat uyu Atam bu ülkeyi senin bıraktığın daha ileri çağdaş ve uygar bir haline getirmeye ant içtik.

korunacaktır. Bu nesil o eksikleri tamamlayıp tam demokrasi içinde laik bir toplum haline gelmeye gayret edecektir.

Yaşamı süresince bilimden, çağdaşlıktan ve uygarlıktan yana olan, Sevgili Atatürk seni ölümünüzün 80.yılında saygıyla anıyoruz.”