TOKİ bölgesi Akkent Mahallesi C-Y Blokları sakinleri, kış mevsimi gelmesine rağmen doğalgazın henüz açılmamasından, apartman yönetiminin ise menfaat sağlama uğruna kendilerine zorluk çıkarmasından yakındı. 
C-Y Blokları sakinleri, yaşadıkları sorunları CHP İl Başkanı Cengiz Atlas’a anlatarak bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, beraberinde parti yönetimi ile birlikte Akkent Mahallesi’ni ziyaret ederek C-Y Bloklarında yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı.
Vatandaşlar, kendilerinin alt gelir grubuna ait olarak TOKİ’den ev aldıklarını, tüm imkanlarını zorlayarak ve birtakım zorluklara göğüs gererek ev sahibi olduklarını, ancak TOKİ’de cezaevi koşullarında bir hayat sürdürdüklerini belirterek, “Cezaevinde yaşasak bundan daha rahat ederiz” diye sitemde bulundular. 
Apartmanda yaşayanların büyük kısmının yaşlı, hasta, çocuk veya engelli olduğunu, bu insanların kış gelmesine rağmen doğalgaz imkanlarından uzak olduğunu ve soğukta yaşadığını anlatan vatandaşlar, apartman yöneticisinin kendilerine çektirdiği eziyetten dert yandılar. 
Binanın yeni yapılmasına rağmen çatısının değiştirildiğini, borularının patladığını, bunların parasının kendilerinden alındığını ifade eden vatandaşlar, müteahhidin ve TOKİ yönetiminin sorumsuzluğunun faturasının kendilerine kesildiğini ileri sürdüler. Vatandaşlar, “Doğalgazımız henüz açılmadı, bizi sürekli oyalıyorlar. Her ay apartman gideri olarak bizden 35’er lira para topluyorlar. En küçük bir masrafı bile bizden tahsil ediyorlar. Bina dolmadığı için doğalgazı açtırmıyorlar, binanın dolmasını bekliyorlar. Binanın balkonu yok, çamaşırlarımızı koridorda kurutuyoruz. Bu hayat bize reva mı, artık daha fazla dayanacak halimiz kalmadı, sorunlarımızı çözsünler” şeklinde konuşarak sıkıntılarını dile getirdiler.

BURASI DAĞBAŞI DEĞİL
CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ise, vatandaşların adeta yarı açık cezaevi gibi bir hayat sürdüğüne dikkati çekerek, “Burası dağbaşı değil. Bu sorunlar çözülene kadar olayın takipçisiyiz” dedi.
Binanın doğalgazının açılması için yüzde yüz oranında dolmasını beklemenin saçmalık olduğunu, böyle bir anlayışın hiçbir mantığa sığmadığını bildiren Atlas, “bina 5 yıl sonra dolarsa ne olacak? Bu vatandaşlar 5 yıl daha mı bekleyecek?” diye sordu.
“Burada yaşayan insanlar garip-guraba, fakir-fukara insanlar. Bir kısmı engelli, bir kısmı yaşlı. Daha aileler taşınmadan bina çökmüş vaziyette. Bunun sorumluluğu TOKİ’den sorumlu bakanda, TOKİ yönetiminde ve Belediyededir. Olayın ucu nereye giderse gitsin, sorunlar çözülene kadar takipçisi olacağız. Bu insanların hayatını kolaylaştırmamız, yaşam standardını yükseltmemiz lazım. Oysa yöneticiler bu insanları daha da aşağı düşürüyor. Kimseye diz çökmeyiz, haksızlık karşısında susmayız. Bu haksızlık giderilene kadar yöneticileri rahat bırakmayacağız” şeklinde konuşan Cengiz Atlas, böylesine ilkel bir yaşam standardının kimseye dayatılamayacağını bildirdi. 
Apartman yöneticisinin tutumunun da sert dille eleştiren Atlas, “Bu yöneticiyi buraya kim seçti, hangi şartlarda seçti? Ortada bir hizmet varsa elbette ki para tahsil edilebilir, ama ortada hizmet yok, vatandaştan para tahsil ediliyor. Bu olayın üzerine gidilmelidir” dedi.