Toçbir-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı Antalya Kumluca Şah İnn Paradise Otel'de Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toçbir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya ile 400 şube yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıya Çorum’dan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı,
Toçbir-Sen 19 nolu Çorum-Yozgat Şube Başkanı Yusuf Şahinbaş, Şube Mali Sekreteri Kenan Erdem, Şube Teşkilatlanma Sekreteri Murat Köle ve Denetleme Kurulu Üyesi Mücahit Akgün katıldı.
 
KAYA:TOPLU SÖZLEŞME HAKKI MEMUR-SEN'İN ÇABALARININ NETİCESİDİR
Türkiye’nin probleminin hukuk ve insan hakları problemi oluğunu belirten Toçbir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, ‘‘Memur-Sen ve Toçbir-Sen 74 milyonun tamamının sorunlarını çözmek için uğraşacak. Merhum M. Akif İnan vesayet sistemini deşifre edip Türkiye’nin tam demokrasiye geçmesi için bu davaya öncülük ve önderlik etti. İşte geçen seneki anayasa referandumu bunun bir göstergesiydi. Toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de evet diyerek binlerce yıllık tarihimize vefa göstergesinde bulunduk ve referandumu önümüzü aydınlatmak için bir projeksiyon olarak gördük.’’ dedi. Referandumla birlikte toplu sözleşme hakkının kazanılmasında Memur-Sen’in büyük payı olduğunu ifade eden Kaya, toplu sözleşme hakkının kazanılmasının taşradan merkeze kadar herkesin gece gündüz çalışmasının ürünü olduğunu belirtti.
10 kişiyle kurulan Toçbir-Sen'in şu anda Türkiye genelinde 30.000 üyesi olduğunu belirten Kaya,'' Şimdi bu durum bize yeni sorumluluklar yeni vizyonlar yüklediğine göre, buradaki her bir arkadaşımızın buradan alınan sinerji ile 2011 yılını sendikal ve çalışma hayatı anlamında. Çok iyi bir şekilde tamamlamaya çalışması gerekiyor.'' şeklinde konuştu.
Toplu sözleşme arifesinde olduklarına değinen Kaya, Toplu Sözleşmeyle alakalı tüm şube ve illerin taleplerini alacaklarını ifade etti. Kaya, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı'nın Toçbir-Sen'e ve Memur-Sen'e yeni katılımlar ve yeni heyecanlar getirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
Toplantının sonunda Toçbir-Sen'e emeği geçmiş olan bürokratlarla birlikte Çorum eski şube başkanı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı’ya da plaket takdim edildi.
Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Murat Kalaylı tarafından okundu.