AK Parti Çorum Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK), IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına yönelik proje kabullerinin tamamlandığını bildirdi.

TKDK prosedürlerince uygun görülen projelerle sözleşme imzalanarak, yatırımların başlayacağını belirten Ceylan; “Umuyorum ki, tüm projeler sözleşme imzalamaya hak kazanır” dedi.

Milletvekili Ceylan, yaptığı açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Üçüncü çağrı döneminde TKDK Çorum İl Koordinatörlüğünce, başta süt hayvancılığı olmak üzere, besi hayvancılığı, tıbbi aromatik bitki yetiştirilmesi ve işlenmesi, seracılık, arıcılık ve yenilenebilir enerji yatırım konularında, yaklaşık olarak 54 milyon TL yatırım tutarlı 135 adet proje kabul edildi.

Çorum’da TKDK aracılığıyla bugüne kadar 563 projeye destek sağlanarak, 150 milyon TL’lik yatırım yapıldı ve 73 milyon TL hibe ödendi. 62 kadın yatırımcı, 149 genç yatırımcı bu desteklerden faydalandı.

TKDK Çorum İl Koordinatörlüğünce inşaatları devam eden 4 adet hayvancılık ve 3 adet soğuk hava deposu projelerinin yatırım tutarları yaklaşık 16 milyon TL’dir ve ödenecek hibe 8 milyon TL’yi aşmaktadır."

2018 yılında toplam 22 milyon TL hibe ödemesi planlandığını dile getiren Ceylan; böylece 2018 yılı sonunda Çorum’a toplam 95 milyon TL hibe ödenmiş olacağını ve üçüncü başvuru çağrı ilanıyla alınan projelerin yatırım tutarları da eklendiğinde toplam yatırım tutarının 225 milyon TL’ye ulaşacağını ifade etti.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan açıklamasının sonunda, Çorumluları ve Çorum'a yatırım yapmak isteyen tüm vatandaşları TKDK desteklerini takip etmeye ve faydalanmaya davet etti.