Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Ankara’da yaşanan menfur saldırıyı lanetleyerek, “Her gün 3-5 şehit haberinin geldiği ortamda, bu haberleri gölgeleyen ve sivilleri hedef alan terörü lanetliyoruz ve yine biliyoruz ki lanetlemek yetmez. Herkes görevini yapmalı ve sokaktaki insanın güvenliğini sağlamalıdır. Alışmak istemiyoruz. Birilerinin sorumsuzluk, savsaklama ve ihmallerinin bedelini canlarımızla ödemek istemiyoruz” dedi.
3 yılı aşkın süre terör örgütü ve yandaşlarına ‘çözüm- çözülüm’ adı altında ödünler verip gerekli insan gücü ve lojistik desteğin sağlanmasına göz yuman siyasi iradenin yaşananların baş ve tek sorumlusu olduğunu ileri süren Demirer, kamuya karşı her türlü görevini yerine getiren bireylerin can güvenliği talebinin en doğal beklentisi olduğunu vurguladı.
Uğur Demirer açıklamasında şöyle dedi:
“Başkanlık, yeni Anayasa ve ‘ya kaos ya istikrar’ söylemleri hem Güney Doğu Anadolu’da süren kargaşa ve kaos ve Ankara’da beş ay içerisinde 3 kez patlayan bombalar toplu ölümlere yol açtı.
Kalabalıklarda bomba korkusu, çocukların tecavüze uğraması aynı zamana denk geldi kısaca bireyler ve çocuklar hem kalabalıkta hem de başka ortamlarda savunmasız ve saldırıya açık durumda.
Ülkemizi komşusuz ve dostsuz bırakan egemenleri içtenliğe, samimiyete görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye tekraren davet ediyoruz.
Korkutarak, sindirerek, öldürerek, öldürterek toplumu suskunlaştırmak sindirmek imkansızdır. Ölenler sayıdan ibaret değildir. Terör saldırısı bunları amaçlamaktadır. Yaşanan travma da atlatılacaktır.
Bu toprakları bin yıldır yurt yapmak için mücadele eden halk yılmayacak, sinmeyecektir. Saltanat ve hilafet beklentileri, doksan yılı enkaz sayan zihniyet yaşananların amaçlarına hizmet edeceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar.”
Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ anlayışı doğrultusunda iç ve dış ilişkilerin yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunan Demirer, her felaket sonrası söylenen; ‘milli birlik ve bütünlüğe en çok ihtiyacımız var” sözünün bu günlerde laf olsun diye söylenmemesi ve buna uygun söylemler geliştirilmesi gerektiğini belirterek; “Ankara’da yaşanan terör olayını biz sıradan vatandaşlar olarak kınayabiliriz ancak en yüksek yönetim kademesindekiler kınamadan öteye önlemler almalı görevlerinin gereğini yerine getirmelidirler. Ulusumuzun başı sağ olsun, yaralananlara acil şifalar dileriz”