Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorum Öğrenim Birimi gönülleri, sosyal farkındalık projeleri kapsamında kan bağışında bulundu.

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftasını nedeniyle Hitit Kan Alma Merkezinde kan bağışında bulunarak üç kişiye can doğaya ise bir fidan bağışında bulunmuş olan TEGV gönüllüleri vatandaşları Kızılay kan merkezlerine kan veya kök hücre bağışı yaparak can kurtarmaya davet etti.

Kan bağışı hakkında TEGV Çorum Öğrenim Birimi’nden yapılan açıklamada, “Eğitim Gönüllüleri ülkemizde bağışı az olan Kök Hücre tedavisine katkı sağlamak amacıyla Kök hücre bağışında bulundu.

Peki kök hücre nedir? Kök hücre çocukların ve yetişkinlerin vücutlarında bulunan dokuların bakımını ve onarımı yapan hücrelerdir. Bu hücrelerin sayısı diğer hücrelerin sayısına göre daha azdır. Kök hücrelerin en çok bulunduğu doku kemik iliğidir. Yaş ilerledikçe kemik iliğindeki kök hücre miktarı azalır. Günümüzde kök hücre kullanılarak Kanser ve Parkinson gibi pek çok hastalığın tedavisi yapılmaktadır. Eğitim Gönüllüleri tüm duyarlı vatandaşlarımızı Kızılay kan merkezlerine kan veya kök hücre bağışı yaparak can kurtarmaya davet ediyor” denildi.