Toç Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Arzu Özkader, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali Sosyal Haklara İlişkin 3. Dönem Toplu Sözleşmesi hükmü gereği, GTHB Heyeti ile Genel Yetkili Sendika Heyeti arasında “TAR-Gel Projesinin Yeniden Değerlendirilmesi” Komisyon Toplantılarının son oturumunun bugün yapıldığını belirtti.
Genel Yetkili Sendika Toç Bir-Sen ve Kamu İşveren Heyeti arasında imzalanan, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali Sosyal Haklara ilişkin 3. Dönem Toplu Sözleşmesi’nin, Tarım ve Ormancılık Hizmet Koluna İlişkin 8. Bölümü’nün, “TAR-Gel Projesinin Yeniden Değerlendirilmesi” başlıklı 17. maddesi gereği, GTHB tarafından 25/01/2016 tarih ve 27 sayılı Bakanlık Oluru ile oluşturulan Bakanlık Heyeti ile Toç Bir-Sen heyeti arasında, heyetler arası komisyon toplantısı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci, Strateji Geliştirme Başkanı Nevzat Birişik, Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül, Hukuk Müşaviri Dursun Kelkit, Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz’ın GTHB adına katıldığı toplantıya, Genel Yetkili Sendika adına ise Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Genel Başkan Vekili Sabri Kızılkaya, Genel Başkan Yardımcıları, Hüseyin Öztürk, Fatih Doğan, Şahin Değirmen, Nail Süngü ve İbrahim Ethem Gürsoy katıldı.
Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci, “Ülkemizin stratejik 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni bir yönetim anlayışı ile 3. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerini de göz önüne alarak yeni adımları yetkili sendika ile birlikte atacak ve sorunları birlikte çözeceğiz” dedi.
Toplantıyla ilgili açıklamada bulunan Toç Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Arzu Özkader ise 2007 yılından bu güne kadar, TAR-GEL projesi çalışanlarının yaşadıkları sorun ve sıkıntıları, toplantılarda, çalıştaylarda, kurum idari kurullarında ve toplu sözleşme masalarında ve devletin zirvesinde kısaca her ortamda dile getirdiklerini belirtti.
Toplantıda alınan kararların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in onayına sunulduğunu ve onaylanmasına müteakip yayınlanarak yürürlüğe gireceğini dile getiren Özkader, “ alınan kararların tüm çalışanlarımıza ve aziz milletimize hayırlı olmasını dileriz” dedi.