Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Başkanı Mahmut Alparslan, Belediye Meclis toplantısında ortaya konulan yüzde 9’luk su zammının Çorum’da yaşayan insanların hayatlarını daha da zora sokacağına, zaten geçinmekte zorlanan insanları daha fazla geçim darlığına sokacağına inandıklarını söyledi.
700 lira verilen emeklinin 200–300 lira yardım verilen dul ve yetimlerin bu paralar ile geçinmelerini beklerken bir de kalkıp suya yüzde 9 yüzde 10, ulaşıma yüzde 9’lara varan zam yapmanın hem etik olmadığını hem de zorlayıcı bir durum olacağını vurgulayan Alparslan, “İslami bir toplumda suya ulaşmanın ve suyu kullanmanın artırılması yerine suyu kullanmayı kısıtlamanın daha düşük su kullanımına insanların yönlendirmenin ahlaki ve bilimsel olduğuna inanmıyoruz. Yapılan zamların Danıştay kararına göre, uluslar arası sözleşmelere göre suyun asla meta, ticari araç olarak algılanıp bundan gelir elde etmenin biz doğru bir yöntem olduğuna inanmıyoruz” dedi. Alparslan,  ayrıca Belediye Başkanının “Çarkın dönmesi için buna ihtiyaç var” açıklamasını da kamu çalışanları olarak yadsıdıklarını ve dışladıklarını vurguladı. 
Bugün Defterdarlık önünde yapılan basın açıklamasının ardından Çorum İdare Mahkemesi önünde Çorum Belediyesi’nin yaptığı su zammını protesto eden ve bununla ilgili hazırladıkları yasal müracaatı mahkemeye sunan Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Başkanı Mahmut Alparslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Çalışanların haklarını korumaya devam edeceğiz. Özellikle Çorum’da yaşayan emekli, dul, yetim ve sabit gelirli vatandaşlarımız son dönemde suya yapılan zamlardan dolayı ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. Türkiye Kamu Sen olarak yalnızca kamu çalışanlarının değil, ezilen, sömürülen, emeklilerin ve dul ve yetimlerin dar gelirlilerin de haklarını savunmak bir sivil toplum kuruluşu olarak hepimizin görevidir. 
Sayın Belediye Başkanının “Çarkın dönmesi için buna ihtiyaç var” açıklamasını da biz kamu çalışanları olarak yadsıyoruz ve dışlıyoruz. İşte bu gerçeklerden dolayı Türkiye Kamu Sen’in hukuk bürosu avukatları tarafından hazırlanan su zamlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali ile ilgili dilekçemizi İdare Mahkememize sunacağız. İnşallah Çorum için dar gelirlerimiz, emeklilerimiz, yetimlilerimiz, dullarımız ve tüm ihtiyaç sahipleri için hayırlı bir sonuç olacağına inanıyorum.”