Çorum Halk Dayanışması adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Türkiye Kamu Sen’i ziyaret etti.
Stadyum yeri ve çevresinin ihale edilmesine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Çorum Halk Dayanışması, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın’ı ziyaret etti.
Bugün gerçekleştirilen ziyarete, CHP İl Genel Meclis Üyesi Av. Burçin Solmaz Polat, Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, ihale nedeniyle Çorum Belediyesi’ne dava açan Av. Sadık Eral, DİSK Emekli Sen Çorum Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru katılırken, Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam da hazır bulundu. 

"AMACIMIZ, HEPİMİZE AİT OLAN YERİN, HEPİMİZE AİT BİR ŞEKİLDE KULLANILMASI"
Ziyarette Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın ile bir süre görüşen Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, stadyum yeri ve çevresinin ihaleye çıkarılmasının Çorum’un yüz yıllık geleceğini etkileyeceğini ifade etti. Onbinlerce Çorumlunun ihaleye karşı tepkisi olduğunu hissettiğini dile getiren Öztürk, gençlerin geleceğinin ve temiz nefes alma özgürlüğünün her şeyden daha önemli olduğunu belirtti.
Öztürk, “Biz biliyoruz ki orası Çorum için önemli ve kamusal bir alan. Tabi böyle bir yerin ranta açılması demek, bu şehrin yüzlerce yılını etkileyecek bir hale geleceğidir. Buraların daha kullanışlı bir ortama dönüştürülmesi için çeşitli kitle ziyaretlerimiz sürüyor. İlimizce yaşayan onbinlerce insanın karşı çıktığını ve tepki gösterdiğini hissediyorum. Amacımız hiçbir siyasal parti, hiçbir sendikal ayrım gözetmeksizin hepimize ait olan bir yerin hepimize ait bir şekilde kullanılmasıdır. Öte yandan bedeli düşük olan bir ihale. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği, onların temiz nefes alma özgürlüğü her şeyden daha önemlidir” diye konuştu.