Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, stadyum yeri ve çevresinin ihale edilmesinin yanlış olduğunu, böylesine önemli bir yerin ihaleye açılmasının Çorum’a ve Çorum halkına ihanet olduğunu dile getirdi.
Bugün Çorum Halk Dayanışması adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir görüşme yapan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Stadyum yeri ve çevresinin önemine dikkat çeken Aydın, malum yere yapılması planlanan 1500 konutun trafikte ciddi problemleri de yanında getireceğini ifade etti.
Sürecin Çorum’a yapılan bir ihanet olduğunu vurgulayan Aydın, “İlimizde gerçekleşen bu stadyum ihalesine bakış açımız çok net. Bu ihalenin halka hizmet amacıyla yapılmadığını ve tamamen rant ihalesi olduğunun farkındayız. Ayrıca bu ihalenin adrese teslim bir ihale olduğunun da farkındayız. Bu ihalenin böyle gerçekleşmiş olmasını kabul etmiyoruz. Bu alanlarda spor ve sanat alanlarının yapıldığı yerler var. Ayrıca Çorum’un tek yeşil alanının olduğu bir yer. Böylesine bir yerin ihaleye açılması Çorum’a büyük bir ihanettir. Bu 1500 konut projesi Çorum’a ve bütün vatandaşlarımıza ihanettir. Bu yapılar gerçekleştiğinde şuan da bile ciddi trafik sorunu var ve daha ciddi problemlerle karşı karşıya kalacağız. Eski terminalin bulunduğu yerde bir AVM yapılıyor ve bu yeni projede de bir AVM yapılacağını biliyoruz ve duyuyoruz. Çorum 2 tane AVM'yi kaldırır mı? Bu esnafımıza yapılan bir ihanet değil midir? Daha geniş daha büyük spor ve yeşil alanlarının olması gerekirken elimizdekileri de tüketiyoruz” şeklinde konuştu.