Yozgat’ın Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan İbrahim Üney görevine başladı.
Sorgun İlçe Emniyet Müdürü görevini yürütürken Çekerek İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Adnan Afşar'dan boşalan yere İbrahim Üney atandı. Amacının, el birliği ile Sorgun’u daha huzurlu bir ilçe haline getirmek olduğu ve vatandaşın güvenliği ve huzuru için çalışacaklarını belirten Üney, “Sorgun’a geleli kısa bir süre olmasına karşın, sorunlar neler olduğunu belirledik. Bu sorunları bir çırpıda çözemeyiz, ancak zaman içerisinde bu sorunların çözüleceğinden eminim. Sorgun’da asayiş sorunlarının başında dilenciler ve bu amaçla buralara gelip hırsızlık yapanlar, uyuşturucu madde bağımlıları gibi sorunlar gelmektedir. Uyuşturucu madde bağımlısı sayısının 24 civarında olduğunu biliyoruz. Bunlardan 10 tanesinin yaşları diğerlerine göre daha da küçük. Aslında bu çocukları suç işlemeden eğitmek önemli. Suç işlendikten sonra bunları kazanmak daha da zor oluyor. Bu çerçevede vatandaşlarımız bizden, yani polislerden bir psikolog, bir sosyolog gibi davranmasını bekliyor.” dedi.
Hepimiz el birliği yaparsak, bu sorunları daha kolay çözeriz diyen Üney, “ Dilenciler konusu, insanlarımızın dini duyguları istismar edilerek yapılan bir başka olay. Sorgun yol üzeri bir güzergahta bulunuyor. Dolayısıyla buraya dışarıdan gelen dilenciler çoğunlukta. Vatandaşlarımız bu tip dilencileri bizlere bildirsinler, derhal müdahale edelim.” diye konuştu.
Çorum Sungurlu nüfusuna kayıtlı olan İbrahim Üney Polis Akademisi'ni bitirdikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Mevzuat Büro Amirliği'nde çalışmaya başladı. Buradan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Kalem Basın Şubesi'ne geçen Üney burada da 8 yıl görev yaptı. 2007 yılında Yozgat'a atanan Üney, kısa bir süre Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görev yapmasının ardından kurs ve staj için Amerika'ya gitti. Amerika dönüşü görevli olarak Kosova ve Endonezya'ya giden Üney, yurt dışı dönüşünde İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevinde bulundu.