Sağlık Meslek Lisesi’nde ‘Deprem ve Korunma Yolları’ konulu konferans verildi.
Muhtemel depremlere hazırlıklı olmak ve olması durumunda en az zararla atlatabilmek için, sağlık meslek lisesi öğrencilerine Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda konferans düzenlendi. Okul Sivil Savunma Kulübü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı katıldı. Müdür Yardımcıları Salih Özalp ve Kerim Çırakoğlu’nun da izlediği konferansa çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
Odabaşı, geleceğin sağlık personeli adayları olmaları münasebetiyle, bu konferansın ayrı bir öneminin olduğunu ifade ederek, öncelikle deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenleri personelin bilmesi, yani önce kendisinin ayakta kalması gerektiğini, böylelikle vatandaşa daha çok faydasının dokunacağını anlattı. Mahir Odabaşı, hayatın içinden şiirlerle, anılarla, örnekler verdi. Öğrenciler, konferansı ilgiyle dinleyerek, kafalarına takılan konularda sorular sordular.
Odabaşı, gönüllülük esasına dayalı olarak, mesai mefhumu olmaksızın 24 saatin her diliminde isteyen okulların program yapması halinde öğrenci velilerine yönelik “ev kazaları ve korunma” konulu konferans verebileceğini ifade ederek, bu noktada tüm okullara yazı gönderdiğini söyledi. Bir can kurtulmasına vesile olabilmek niyetiyle, Milli Eğitim  dışından da konferans talebi  gelmesi halinde imkanlar dahilinde yardımcı olabileceğini ifade eden Odabaşı, ayrıca, afetler ve hayatın içinden şiirlerine antoloji.com sitesinde ulaşılabileceğini söyledi.