Seyahat Kurulu, vatandaşların terminalde yoğunluk oluşturmaması için E-Devlet ve Alo 199 nolu telefondan izin kağıdı alabileceklerini bildirdi.

Çorum Valiliği tarafından oluşturulan Seyahat Kurulu da vatandaşların seyahat iznini 3 farklı yoldan alabileceklerini belirtti. Alınan bilgilere göre bu yollardan birisi terminalde kurul tarafından oluşturulan yetkililerce alınacak izin kağıdı, birisi E-Devlet üzerinden başvuru ve bir diğeri de Alo 199 hattı.

Seyahat Kurulu tarafından Çorum Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde vatandaşların seyahat izni alabilmesi için görevliler bulunuyor. Vatandaşlar sabah saat 8:30 ile akşam 21:00 arasında seyahat iznini alabiliyor. Ancak yetkililer, yoğunluk oluşmaması için vatandaşların dijital ortamları tercih etmesini istiyor.

Öte yandan İçişleri Bakanlığının genelgesine göre hastalıkları nedeniyle şehirlerarası seyahat yapmak isteyen vatandaşlar, bu durumu kanıtlamak zorundalar. Vatandaşların Çorum’daki hastaneden sevk kağıdı almaları yada şehir dışındaki doktordan randevu kağıdını yetkililere göstermesi gerekiyor.