Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ortaklığında “Sermaye Piyasaları Yatırım Araçları” konulu katılım belgeli seminer düzenlendi.

Ethem Erkoç Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş konuşmacı olarak katıldı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı ve İşletme Programı öğrencilerinin katıldığı ekinliğe Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mustafa Ceylan ve Öğr. Gör. Fevzi Diker, Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özçalık, Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Recep Çakar ve bu bölümlerin öğretim elemanları katıldı. Sermaye Piyasalarının temel kavramlarının kısaca anlatıldığı etkinliğin uygulama bölümünde Matriks programının genel işleyiş ve ara yüzünden bahsedildikten sonra, Matriks programında hisse senedi ve vadeli sözleşme alım-satımı uygulamalı olarak anlattıldı.

Son olarak Erbaş “öğrencilere iyi bir kariyer için nelere dikkat etmeleri gerektiğini, finans piyasasında çalışabilmek için neler yapmaları gerektiğinden” bahsetti. Öğrencilerin soruları cevaplandırılarak sona eren etkinlikte Öğr. Gör Ceylan Erbaş’a etkinlik ve sağlamış oldukları bilgi paylaşımları nedeniyle günün anısına plaket, Dr. Öğr. Üyesi Özcalık çiçek takdim etti. Seminer sonunda etkinliğe katılan öğrencilere, katılım belgeleri takdim edildi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık katkılarından dolayı Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş’a teşekkür etti.