Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Özelleştirme Yüksek Kurulu, aralarında Çorum Şeker Fabrikasının da bulunduğu Portföy B ve Portföy C grubunda satışa çıkartılan şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili kararı iptal etti. Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun iptal kararı Çorum’da büyük sevinç yarattı.
Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, alınan iptal kararının ülkemize, pancar üreticilerine ve şeker çalışanlarına hayırlı olması dileğinde bulundu.
Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan yapılan açıklamada, “Kurulumuzun 12-08-2008 tarih ve 20008/50 sayılı kararı ile Özelleştirme programına alınan ve ilgili diğer kararlar çerçevesinde Özelleştirme çalışmaları sürdürülen Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye ait Portföy B Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan Şeker Fabrikaları ile Portföy C: Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker fabrikalarının portföy grubu halinde satış yöntemi varlık satışı şeklinde ve pazarlık usulü uygulanarak özelleştirilmesine ilişkin olarak 14-09-2011 tarihinden itibaren ilanları yayımlanarak 29-11-2011 tarihinde nihai pazarlık görüşmeleri tamamlanmış olan ihalelerin iptal edilmesine karar verilmiştir” denildi.
Sendika binasında bugün düzenlediği basın toplantısıyla şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili alınan iptal kararını değerlendiren Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, alınan kararı ‘yanlış hesap Bağdat’tan dönmüştür’ sözleriyle değerlendirdi.
Şeker –İş Sendikası olarak söz konusu özelleştirilmelerinin iptali konusunda hukuki anlamda büyük mücadele verdiklerini, bunun yanında siyasilerle yaptıkları görüşmelerde bu özelleştirmenin ülke, pancar üreticileri ve şeker çalışanlarına yapacağı olumsuz etkileri en iyi şekilde anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Sefer Kahraman, bunun sonucunda da Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan bekledikleri müjdeli haberi aldıklarını kaydetti.
Verilen iptal kararının ülkemize, pancar üreticilerine ve şeker çalışanlarına hayırlı olması dileğinde bulunan Kahraman, bu haklı mücadelelerinde kendilerine yalnız bırakmayan Çorum’daki tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, siyasi partilere ve Çorum yerel basınına teşekkür etti.

İHALEYİ AK-CAN ŞEKER KAZANMIŞTI
Portföy C grubunda yer alan Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker fabrikalarının satısıyla ilgili yapılan ihalede en yüksek teklifi 656 milyon dolarla Ak-Can Şeker vermişti.
İhaleyi kazanan Ak-Can Şeker, ödemeyi yüzde 20’si peşin, geriye kalanı ise 60 ay vadeyle ödeyeceğini açıklamıştı.