Çorum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çorum Şehitliği ziyaret edilerek, mevlit programı düzenlendi.

Çorum Valiliği tarafından organize edilen anma programları çerçevesinde Çorum Şehitliği ziyaret edildi.

Programa Vali Necmettin Kılıç, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, siyasi parti il temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Kılıç ve beraberindekilerin, Şehitlerin mezarlarını tek tek ziyaret ederek, karanfil bırakması ile başlayan programda Kur’an-ı kerim okunması ve şehitlerin ruhuna dualar edilmesi ile sona erdi.  Şehitlerin kabirlerinin ziyaretinin ardından Vali Kılıç beraberindekiler  ile birlikte şehit Mustafa Avcunun Eski Karadona köyündeki evini ziyaret etti. Şehidin ailesi ile bir süre sohbet eden Vali Kılıç, şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını, kendilerine her an ulaşıp her konuda istek ve taleplerine hazır olduklarını ve yalnız olmadıklarını dile getirdi.