Piyasaya sahte altın süren şebekeye, Çorum'un da aralarında bulunduğu 11 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen 125 şüpheliden 89’u gözaltına alındı. 

Edinilen bilgilere göre; İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da yapılanan bir suç örgütünün, sahte ve ayarı düşürülmüş altınları piyasaya sürdüğü yönündeki bilgi üzerine harekete geçti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, uzun süre yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Antalya, Nevşehir, Sivas, Yalova, Tokat, Bolu, Niğde ve Çorum'da eş zamanlı operasyon başlatan mali şube polisi, haklarında gözaltı kararı verilen suç örgütü üyesi 125 kişiden 89'unu yakalayarak gözaltına aldı. 

Suç örgütünün, ürettikleri ayarı düşük ya da sahte altınları yurt genelinde kuyumcu piyasasına sürdükleri ve bu yolla büyük vurgun gerçekleştirdikleri belirtildi. 
Mali Şube Polisi, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçuna karışan firari 36 şüphelinin yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.