Çorum Şahin Otomotiv Citroen Bölge Bayii’nden kamuoyunda ‘Hurda Teşviği’ olarak bilinen yasal düzenlemeye tam destek geldi.

Araçlarını yenilemek isteyenlere 10 bin TL’ye kadar hurda teşviği fırsatı sunan Çorum Şahin Otomotiv, sıfır binek araç sahibi olmak isteyen ancak elinde hurda aracı olmayanlara da araç temin ediyor.

Şahin Otomotiv Aktif Satış Temsilcisi Murat Aydoğdu, hurda teşviğinin 30 Aralık 2019 tarihine kadar devam edeceğini belirterek, ancak hurda araç temininin sınırlı olduğu için sıfır araç sahibi olmak isteyenlere elini çabuk tutmaları konusunda uyardı.

Hurda teşviği düzenlemesiyle aynı zamanda can ve yol emniyetinin artacağının altını çizen Aydoğdu, fazla yakıt tüketerek çevreyi kirleten eski araçların kullanımdan kalkmasıyla hem vatandaşların hem de ülke ekonomisinin kazançlı çıkacağını söyledi.

Aracını hurdaya çıkaranların yeni araç alımlarında ÖTV matrahı 46 bin lirayı aşmayan araçlar için 10 bin liralık vergi muafiyeti sağlanacağını ifade eden Murat Aydoğdu, “Muafiyet, matrahı 46 bin-80 bin lira arasındaki araçlar için 8 bin lira, 80 bin lirayı aşan araçlar için ise 3 bin lira olarak uygulanacak. Otomobil dışındaki diğer araç cinsleri için ise genel muafiyet tutarı 10 bin lira olarak belirlendi. Uygulama 16 yaş üzeri araçları kapsıyor. Türkiye’de 5.7 milyon 16 yaş üzeri araç bulunuyor” dedi.

Aydoğdu, hurda teşviğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için şu bilgileri paylaştı: “Elinde 16 yaşından büyük taşıtı olanlar, teşvikten yararlanmak için bu araçlarını öncelikle MKEK Hurda Müdürlüklerine, büyükşehir belediyelerine, il özel idarelerine veya özel sektör tarafından işletilen Ömrünü Tamamlamış Araç Toplama Merkezleri’ne teslim edecekler. Ayrıca vatandaşlar, araçlarını ihraç ederlerse de bu indirimden yararlanabilecekler. Daha sonra bu yerlerden aldıkları belgeleri, trafik tescil kuruluşlarına verecekler ve araçlarının kayıt ve tescilinin silinmesini talep edecekler. Aracının kayıt ve tescilinin silindiğine dair belgeyi alan vatandaşlar, yeni araç alımı için otomotiv bayisine gittiğinde, bu belgeleri bayiye teslim edecek ve kendisinden, teşvik tutarı kadar kısmın tahsil edilmemesini talep edecek. Bayi de vatandaştan devlete yatırmak üzere tahsil edeceği vergilerden, teşvik tutarı kadar kısmını almayacak.”

Murat Aydoğdu ayrıca, Çorum Şahin Otomotiv olarak 0.98’den başlayan faiz oranlarıyla 20 ay vadeli 20 bin TL kredi imkanı sunduklarını belirterek, sıfır veya 2. el araç sahibi olmak isteyenleri Çorum-Ankara yolu 1. kilometrede faaliyet gösteren showroomlarına beklediklerini sözlerine ekledi.