Çorum Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri, geçtiğimiz günlerde tutuklanan Dernek Başkanı Halil Top’un serbest bırakılması için eylem yaptı.
Dernek yetkilileri, bir basın açıklaması yaparak, Halil Top’un gerek sendikalar içerisinde gerekse Pir Sultan Abdal Derneği’nde mücadele yürüten devrimci bir alevi olduğunu belirtti. 
Top’un, Alevi kültürünün Çorum’da gitgide yozlaştığını gördüğünü ve derneğin açılmasına ve Çorum’daki Alevilerin mücadelesine öncü olduğunu dile getiren dernek yetkilileri açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Zorunlu din derslerine, Alevilerin evlerinin işaretlenmesine, Alevi sanatçıların üstündeki baskılara, Çorum'da, Sivas’ta, Maraş'ta, Gazi'de yaşanan katliamlara, AKP'nin bizleri asimile etme politikalarına karşı çıkmış ve mücadele etmiştir. Bu mücadelesi sonucunda gözaltılara, tutuklamalara, sürgünlere maruz kalmıştır. Bunlarla sınırlı kalmayıp derneğimizdeki Alevi kültürünü yaşatma faaliyetlerini sürdüren arkadaşımız başkanımızın tutuklanmasından 2 gün önce gözaltına alınmış, başkanımızın alehine yalan ifade vermesi için zorlanmış fakat arkadaşımızın iradesinden dolayı amaçlarına ulaşamamışlardır. Hırsını alamayan AKP polisi, arkadaşımızı tekrar gözaltına alıp ona türlü işkenceler yapmış, baskılara maruz bırakmıştır. Ancak arkadaşımızın gösterdiği örnek davranışı insanlık onurunun işkenceyi yeneceğini bir kez daha göstermiştir.
Samsun ve Çorum emniyetinin yaptığı işbirliği ile başkanımızın evi ve başkanlık yaptığı dernek polis tarafından basılmıştır. Gözaltına alınan dernek başkanımız Halil Top, halen Samsun E Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutulmaktadır. Samsun'da siyasi bir tutuklu olarak bir hücrede tek başına kalmaktadır. Çevresindeki koğuşlarda şizofrenik hasta tutsaklar bulunmakta ve bu şekilde yalnız bırakıldığı için onunla iletişim kuracak kimsesi yoktur. Kaldığı yerde ona kimlik dayatılması yapılmakta ve onun verdiği dilekçeler kabul edilmemektedir. Ona yapılan bu baskılara ve işkencelere karşı dik duruşundan ve sürdürdüğü mücadeleye olan inancından hiçbir taviz vermemektedir. Başkanımız Halil Top, Hz. Hüseyin'inde bir sözünde söylediği gibi; ''Ben zalimlerle birlikte varlık içinde yaşamayı alçaklık, zalime karşı gelerek bulacağım ölümü ise yücelik sayarım” demiştir.
Ayakkabı kutularında milyon dolarlar saklayanlar, yataklarında para sayma makineleriyle uyuyanlar, vatanımızı para uğruna satanlar bizler değiliz, Halil Top değildir. Tüm bu alçaklıkları yapan AKP hükümetinin ta kendisidir.
Son olarak şunu söylemek istiyoruz. Halkı için mücadele edenler değil, ayakkabı kutularında milyon dolarlar saklayanlar, yataklarında para sayma makineleriyle uyuyanlar, vatanımızı parsel parsel satanlar tutuklansın.”
“İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!”,  “Tecrite son!”,  “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz!”,  “Devrimci tutsaklar onurumuzdur!”,  “Halil Top serbest bırakılsın!”,  “Aleviyiz, haklıyız, kazanacağız!” şeklinde sloganların atıldığı eylem, basın açıklamasının okunmasından sonra davul ve zurna eşliğinde protesto halayları ile son buldu.
Dernek üyeleri son olarak başkanlarının serbest bırakılacağı güne dek eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.