Avustralya da bulunan Moreland şehrinin Çorumlu Belediye Başkanı Öztürk Yıldız, Umut Radyo’yu ziyaret etti. 
Radyo sahipleri Meltem – Uğur Çınar çiftini ziyaretinde konuşan Yıldız, Avustralya da ilk kez 2008 yılında Müslüman – Türk kimliğe sahip bir kişi olarak belediye başkanı seçildiğini belirterek, “Şu an memleketimde, baba yurdumda olmaktan son derece mutluyum. Çorum’da bulunduğum süre içerisinde gerek arabamda gerek evimde ailem ve bütün akrabalarım gibi bende türkülere gönül veren biri olarak Umut Radyo’yu dinliyorum. Türkülerle yurduma sevdiklerime duyduğum özlemi dindiriyorum” dedi.    
18.00 haber bülteninden sonra yayınlanan Haber Arkası programına da katılan Yıldız, Moreland şehrinin sosyal kültürel yaşamı ve Avustralya’daki belediyecilik hizmetleri ile ilgili soruları yanıtladı.
Avustralya nın 132 ayrı dilin konuşulduğu çok renkli bir kimliğe sahip Anglosakson kültürü ile dünyanın her köşesinden insanların huzur içerisinde yaşadığı büyüleyici bir yer olduğuna dikkat çeken Yıldız, burada insanların alt kimliklerinden çok kişinin yeteneği ve yaptığı işteki başarısı ile dikkate alındığını ifade etti.