İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan atama ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atama ve sonrasında yaşananlarla ilgili olarak ele aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı;

“Sevgili hemşerilerim, kıymetli Çorumlular. Çorumda eğitim sektöründe rant yönetimi konusunda bir tartışma çıktığını görmekteyiz.

Nereyi nasıl ne şekilde yönettikleri meçhul olan bir müdürlük için cübbelimi cübbesiz mi, AKP için en çok kim hizmetkâr olur kim olmaz gibi ölçülerle milli eğitim müdürü belirleyen bir çorum AKP yönetimi. Ha çoban olmuş ha fesli olmuş ne fark eder eğitimi millilikten çıkardıktan sonra, en iyi kim takunya giyiyorsa ona verin en iyisi.

Anlamadığımız bir konuda kaç MHP’li müdür ve yönetici varda cukka ortağı halinden memnun çok garip, bizim tarafta hiç ülkücü yönetici yok bakarsanız ve itiraz ediyoruz siz neyin milli siniz AKP’nin millisiyseniz onu deyin. Yok gerçekten milli iseniz milli eğitim koyun değil dolayısı ile çobana ihtiyaçları yok. Bizim için çoban gitmiş fesli gelmiş değişen bir durum yoktur. Fesli gitmiş çoban gelmiş gene değişen bir şey yok. Türk milliyetçisi öğretmen ve yöneticilerin hakları verilmedikçe bizim nazarımızda değişen bir durum yoktur.

Onyedi yılda Onbeş kez değiştirilen eğitim sistemi nasıl bir düzende olabilir. Eğitimde rantı AKP sayesinde görmüş olduk, siz nasıl bir oyun oynuyorsunuz? “