Çorum Merkez Ovasaray Köyü'nde peynircilik kursunda yapılan ürünler ve köye has yöresel yiyecekler sergilendi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Çorum İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 1 Nisan 2015 tarihinde başlayan ve 54 gün süren Ovasaray Köyü'nde başlatılan Peynircilik Kursunda yapılan ürünlerin ve Ovasaray Köyüne has yöresel ürünlerin sergilendiği etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe; İl Defterdarı Ali Sormaz, İl Ticaret Müdür V. Fikret Yıldırım, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü E. Elfaz Ermiş, İl Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halit Yıldırım, İl Halk Eğitim Müdür V. Yasin Yetim, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Sarıca, Ovasaray Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Avcı, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yönetici ve personelinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü E. Elfaz Ermiş, emeği geçen bayanlara teşekkürlerini ileterek, bu kurstan sonra bayanların daha önceden talep ettikleri çilek ve mantar yetiştiriciliği, hamur işleri gibi kursların da açılacağını açıkladı.
Ermiş, Ovasaraylı bayanların bir kooperatif veya birlik kurarak bu şekilde ürettikleri ürünleri pazarlayacaklarını söyledi.
Etkinlik kursiyerlerin el emeklerini davetlilere ikram etmesiyle sona erdi.