Toç Bir-Sen Şube Başkanı Arzu Özkader, 21 Mart Dünya Ormancılık ve Su Günü ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamasında ormanların sadece ülke ekonomisi için değil, insanların sosyal, kültürel ve biyolojik olarak daha kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri için de büyük önem arz ettiğini ifade eden Özkader, “Fakat orman yangınları ve izinsiz kesimler ormanlarımızın yok olmasına neden olmaktadır. Orman Genel Müdürlüğümüz de, son yıllarda orman yangınları ile mücadelede çok yoğun bir süreç yaşamıştır. Bu yoğunluğa rağmen ülkemiz aynı iklim kuşağında yer alan ülkelere göre orman yangınlarına müdahalede çok daha başarılıdır. Bu başarıda çalışanlarımızın destansı mücadelesi ve takdire şayan fedakârlığı büyük rol almaktadır. Orman yangınlarıyla mücadelede ülkemizi öne çıkaran yegâne güç insan faktörüdür. Bu nedenle büyük özveri ve fedakârlıkla görev yapan ormancılarımızın, diğer meslek guruplarına göre çalışma şartları daha zorlu ve tehlikelidir.

Yetkili sendika olarak 2008 yılından bugüne kadar cefakâr ve fedakâr orman çalışanlarımızın, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve özlük haklarının korunması hususunda büyük mücadele veriyoruz.

Ormanlarımızı canları pahasına korumayı kendilerine ilke edinerek orman yangınlarında hayatlarını kaybeden çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Ormanlarımızın korunması için emek veren fedakâr orman çalışanlarımıza görevlerinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.