Kurban Bayramı öncesi Hayvan Pazarı’nı inceleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, hayvan üreticileri ve vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu. 
Çorum halkının daha sağlıklı ve hijyenik olarak bayram geçirmeleri için bir dizi tedbir aldıklarını söyleyen İl Müdürü Sarı, vatandaşları kurbanlık alırken dikkatli olmaya çağırdı. 
Kurbanlık alırken dikkat edilecek hususları sıralayan Sarı, “Büyükbaş Hayvanlarda kulak küpelerinin mutlaka aranması ve ilgili küpe numarasının işlendiği hayvan pasaportuna yazılı olması gereklidir. İl dışından gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda veteriner sağlık raporu, il içerisinden(Merkez İlçe Köylerden) gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda menşe-i şahadet namesinin aranmasına mutlaka dikkat edilmelidir.
Hayvanların İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği kesim yerleri dışında kesilmemeleri gerekir. Kesilen hayvanların küpelerinin İl ve İlçe Müdürlüklerine teslim edilmesinin önem arz ediyor. 
Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için belirtilen bu hususlara dikkat etmeleri, gerektiğinde İl Müdürlüğünün Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğüne ait 213 83 13 numaralı telefonu aramaları gerekmektedir. Bu vesile ile tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutlarım” dedi.