Vatani görevini Ankara Güvercinlik’te yaparken firar edip, Çorum’da bulunan eski eşi A.A (18) 6 yerinden bıçaklayarak yaralayan Kadir A. (22) hakim karşısına çıktı.
Mahkemede kendini savunan Kadir A. eski eşi A.A’yı öldürmek için bıçaklamadığını iddia etti.
Olayın ardından tutuklanan ve ‘Adam Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan 24 yıl hapis cezasıyla yargılanan Kadir A. eşini öldürmek için bıçaklamadığını iddia ederek eşini çok sevdiğini söyledi.
Sanık olarak yargılandığı mahkemede konuşan Kadir A. “Askere gitmeden önce Aynur’dan boşanmıştım. Aynur’u hiç unutamadım. Sürekli onu düşündüm. Aklımdan bir an bile olsa çıkmadı. Bende daha fazla dayanamayarak askerliğimi yakmayı göze alarak kaçtım ve Çorum’a geldim. Ben Aynur’u seviyorum. Sevdiğim birini nasıl öldüreyim ki. Sadece tekrar evlenmek istiyordum. O günde Saat Kulesinde buluşarak, Kültür Sitesine kadar yürüdük. Kültür sitesine kadarda konuştuk. Kültür sitesine orada Aynur’a tekrar evlenmek istediğimi söyleyerek evlenme teklifinde bulundum. Hayır yanıtı alınca da sinirlerime hakim olamayarak bıçakladım. Aynur’u bıçakladığım için çok pişmanım. Onu seviyorum. Öldürmek için bıçaklamadım” diye konuştu.
Eski eşine inanmadığını söyleyen Aynur A. ise eşinin kendisini öldürmek istediğini ileri sürdü. Aynur A. “Kadir beni öldürmek istemiyorsa niye bıçağı başka yerime değil de karnıma soktu? Beni öldürmek istediği için bunu yaptı. Kadir A.’dan şikayetçiyim” dedi.
Aynur A. ve Kadir A.’yı dinleyen hakim eksiklerin giderilmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi. 
Olay 26 Eylül 2012’de Kültür Sitesi arkasında yaşanmıştı.