Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, 17 Eylül’de Mardin Barosuna kayıtlı avukatlara yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Yaşar, “Yapılan saldırı sadece meslektaşlarımıza değil savunma mesleğimize ve tüm avukatlara karşı yapılmıştır. Bu saldırının sonuçlarının Çorum Barosu olarak takipçisi olacağız” dedi.

Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, “17.09.2019 Tarihinde Mardin Barosuna kayıtlı meslektaşlarımız Av. İbrahim Dündar ve Av. Özlem Dündar evlerinin önünde kalabalık bir grup tarafından bıçaklı saldırıya uğramışlardır. Meslektaşımız Av. İbrahim Dündar bıçakla yaralanmış sekiz aylık hamile eşi Av. Özlem Dündar ağır bir şekilde darp edilmiştir. Av. Özlem Dündar’ın annesi de saldırganları engellemeye çalışırken darp edilmiştir. Saldırganlardan üçü yakalanmış ve adli kontrol ile serbest bırakılmıştır. Bu yaklaşımda hukuk açısından vahim bir görüntü oluşturduğunu belirtmek isteriz.Öncelikle meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Yapılan saldırı sadece meslektaşlarımıza değil savunma mesleğimize ve tüm avukatlara karşı yapılmıştır. Bu saldırının sonuçlarının Çorum Barosu olarak takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

“Şunu tüm Kamuoyunun bilmesini isteriz ki Avukat işini yaparken yaptığı işin tarafı değildir. Avukat çekişmede taraf olarak bulunmaz sadece müvekkilinin işini takip eder” diyen Kenan Yaşar, “Unutulmamalıdır ki bir gün herkesin savunulmaya ve Avukat yardımına ihtiyacı mutlaka doğacaktır.

Mesleğini hukuka ve insanlara faydalı olmak amacıyla tarafsız bir şekilde yapan Avukatlara karşı yapılan saldırılar karşısında yargının diğer unsurları olarak Hakim ve Savcılarımızdan da hassas etkili ve duyarlı yaklaşmalarını bekliyoruz.

Bu tür saldırılara karşı daha etkili mücadele ve müdahale yöntemlerinin oluşturulması Avukatlık mesleği için değil tüm vatandaşlarımızın hukukunun korunması için zorunluluktur.

Bunun konuda gerekli yasal düzenlemelerle ilgili yapılması gereken değişikliklerin ve düzenlemelerin de takipçisi olacağımızı Kamuoyuna saygıyla duyururuz” açıklamalarında bulundu.