Eğitim-Sen Çorum Şubesi TİS ve Hukuk Sekreteri Sezgin Kundukan, öğretmenlerin ek ders sorununun derhal çözülmesini istedi.
Kundukan, yaptığı yazılı açıklamada; "Öğretmenleri ciddi şekilde rahatsız eden ek ders yönetmeliği bu yıl yapılacak olan toplu sözleşme masasında gündeme alınmalı ve eğitim emekçilerinin taleplerine cevap verecek şekilde tekrar düzenlenmelidir" dedi.
Sezgin Kundukan'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
"Üniversitelere giriş sınavının yaklaştığı şu günlerde öğrencilerin bireysel eksiklerini gidermek ve sadece sınava odaklanmak için hastalık raporu alarak okula gitmedikleri herkesçe malumdur. Ancak bu durum öğretmenler için büyük sorun oluşturmaktadır. Öğrencisi gelmeyen sınıflara dersi olan öğretmenlerin ders ücretleri fiili ders şartı gerçekleşmediğinden ödenmemektedir. Bu duruma bağlı olarak ilimizde de mayıs ayı ek ders ücretlerinin ödendiği şu günlerde okullar arasında farklılıkların oluştuğu görülmektedir. İlimizde çoğu lisede öğrencisi gelen öğretmen ek ders ücretini alırken, öğrencileri sevk aldığı için fiili ders işleyemeyen Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi öğretmenleri bu durumdan mağdur olmuşlardır. Oysaki bu sorunu yaratan öğretmen değildir. Öğretmen her zamanki gibi hazırlığını yapmış, vaktinde okuluna gitmiş ve hatta sınıfına girmiştir. Ancak öğretmene, öğrencileri gelmediği için ders ücretini  alamazsın denilmektedir.

BU SORUN YENİ BİR SORUN DEĞİLDİR!
Bu sorun yeni gündeme gelen bir sorun değildir. Bu sorun 2013 yılında yapılan toplu sözleşme masasında da gündeme gelmiş ancak matematik bilmeyen yetkili sendikanın temsilcileri ile hükümet yetkilileri arasında imzalanan toplu sözleşmede çözüme kavuşturulamamıştır.
Toplu sözleşme metninde "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" bölümünün 2. maddesinde, "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar" ifadesi yetkili sendikaca imzalanmış ancak bu hükümler yaşanan sorunun çözülmesine yetmemiştir.

TOPLU SÖZLEŞMEYİ ANCAK GERÇEK SENDİKA YAPAR!
Eğitim emekçileri sorunlarının çözülebilmesi için verdikleri yetkiyi tekrar gözden geçirmeli ve sorunlarının çözümünün ancak mücadeleci sendikal anlayışlara yetki vermesiyle mümkün olacağını görmek durumundadır. Bu çerçevede kamu emekçileri kendilerini dini inanış, etnik köken, siyasal düşünce gibi farklılıkları kaşıyarak bölen ayrıştıran sendikal anlayışlarla bağlarını acil şekilde koparmalı ve mücadeleci sendikacılığın öncü gücü KESK ve özelde Eğitim-Sen'de örgütlenerek emek eksenli mücadeleye katılmalıdır. Zira kamu emekçilerinin geleceğini tehdit eder boyutlara ulaşan uygulamaları geri püskürtmesi ve beklentilerine cevap verecek toplu sözleşmelere imza atması ancak ve ancak dini inanış, etnik köken, siyasal düşünce gibi farklılıklarına rağmen birlikte mücadele etmesiyle mümkün olacaktır.

ÖĞRETMENLERİN EK DERS SORUNU DERHAL ÇÖZÜLMELİDİR!
Öğretmenleri ciddi şekilde rahatsız eden ek ders yönetmeliği bu yıl yapılacak olan toplu sözleşme masasında gündeme alınmalı ve eğitim emekçilerinin taleplerine cevap verecek şekilde tekrar düzenlenmelidir. Eğitim-Sen Çorum Şubesi olarak haksızlıklar karşısında daima eğitim emekçilerinin yanında olacağımız ve bu haksızlıkların giderilmesi için örgütlü mücadelemize soluk almaksızın devam edeceğimiz bilinmelidir."