Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Eğitim Başkanı Ahmet Emil yaklaşan öğretmenler günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, “ Bir gün evinden çıkıp mescide giden Hz. Peygamber orada halka olmuş iki toplulukla karşılaştı. Bunların birinde Kur’an okuyorlar ,dua ediyorlardı , diğerinde ise ilim öğreniyor ve öğretiyorlardı. Rahmet dolu bakışlarıyla onlara ilgi gösteren Resûl-i Ekrem: “Her biri hayır üzeredir. Şunlar Kur’an okuyor ve Allah’a dua ediyorlar; Allah dilerse onlara verir, dilerse vermez. Bunlar ise ilim öğreniyor ve ilim öğretiyorlar. Ben de muallim olarak gönderildim.” buyurdu ve ilim öğrenenlerin halkasına katıldı.

Diğer bir rivayette de Resûl-i Ekrem Hz. Âişe’ye: “…Allah beni sıkıntı verip zorlaştırıcı olarak göndermedi. Beni ancak kolaylaştırıcı bir öğretmen olarak gönderdi." buyurarak, kendisini eğitici ve öğretici olarak tarif etmişti” dedi.

Emil, “24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bu kutsal göreve dikkat çekiyor ve bu kutsal görevi yapan öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Öğretmenlerimiz tabi ki üzgünler , maddi olarak emeklerinin karşılığını alamıyorlar , manevi olarak üzgünler , batılı bir sistemden milli ve manevi bir nesil yetiştirememektedirler.

Tezgah inancımıza , örf ve adetimize uygun olmayınca ortaya çıkarılan eserde kimseyi tatmin etmediği gibi mevcut sıkıntıları da katlamaktadır.

Vicdanla , cüzdan arasına sıkışan öğretmenlerimiz yeterli tepkilerde verememektedir. Sırf Milli Görüş'ün doğal öğretmeni Necmettin Erbakan Hoca'nın bir uyarısını sosyal medyada paylaştı diye bir öğretmene soruşturma açan bir Milli Eğitim yönetimi ile karşı karşıyayız. Bu idarecilerde Şuur olsa Erbakan Hocanın uyarılarını okul girişlerine, sınıf duvarlarına yazarak Şuurlu , kimlikli ve bağımsız bir nesil yetiştirmenin gayreti içinde olurlardı. Böyle bir sistem ve düzende, umutlarını asla kaybetmeden , canla başla ve sabırla çalışmalarını sürdüren öğretmenlerimiz tüm takdiri hak etmektedirler. Elbette ki bu ülkede gün gelecek gerçekten Milli bir Eğitim verilecek, yetiştirilen nesiller ise Dünyadaki zulüm ve göz yaşını sonlandıracaklardır. Bundan asla bir şüphemiz yoktur” ifadelerine yer verdi.