Çorum İl Müftülüğüne bağlı camiler ve kuran kurslarında eğitim gören yaz kuran kursu öğrencileri arasında vatan sevgisi ve birlik beraberlik temalarında resim, müzik ve kompozisyon alanlarında yarışmalar düzenledi.

3 ana kata görüde Çorum Merkez ve İl Genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

2018 Yılı Yaz Kur’an Kursları resim, şiir, kompozisyon gibi çeşitli yarışmalarda öğrenciler arasında merkez birincileri ve il geneli birincileri belirlendi.

Çorum Merkezde düzenlenen yarışmalarda, resim dalında Satı Karaağaç birinci, Azra Gedik ikinci, Mustafa Berkay Köse üçüncü oldu.

Kompozisyon dalın ise İl merkezinde; Elif Sena Alptekin birinci, Onur Sandıkçı ikinci, Neslihan Güven üçüncü olurken, şiir dalında da İl Merkezinde; İrem Töremiş birinci, Kübra Karaman ikinci, İrem Altunkeser üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi tarafından çeşitli para ödülleri verilirken, İl merkezinde birincilere 100 TL, ikincilere 75 TL, üçüncülere 50 TL ödülleri İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın tarafından takdim edildi.

 

Çorum genelinde düzenlenen yarışmada ise resim dalında Çorum Merkez öğrencisi Satı Karaağaç birinci, Osmancık`tan Furkan Karakuş ikinci, Oğuzlar'dan Muhammed Eren Yıldız üçüncü, kompozisyon dalında Osmancık`tan Elif Çankaya birinci, Çorum Merkezden Elif Sena Alptekin ikinci, Çorum Merkez öğrencisi Onur Sandıkçı üçüncü oldu.

Şiir dalında ise İl Genelinde, Çorum Merkez öğrencisi İrem Töremiş birinci, Çorum Merkezden Kübra Karaman ikinci, Osmancık`tan Ege Bilginer üçüncü oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi tarafından il genelinde birincilere 150 TL, ikincilere 100 TL, üçüncülere 75 TL ödülleri İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu tarafından takdim edildi. 

Büyük heyecanla geçen Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler il geneli yarışmalarında ise dereceye giren kız öğrenciler; Çorum Merkez öğrencisi Merve Kara Birinci, Uğurludağ`dan Hüsnanur Şentürk İkinci, Kargı`dan Melike Beygirci Üçüncü oldu.

Erkek öğrenciler arasındaki Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışmasında ise; Ortaköy`den yarışmaya katılan İsmail Sevban Keleş Birinci, Çorum Merkez`den Mehmet Ali Atak İkinci ve Dodurga`dan Sadık Gümüş Üçüncü oldu.

Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışmasına katılan bütün öğrencilere; Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi tarafından 50 TL teşvik ödülü verilirken birincilere 200 TL, ikincilere 150 TL ve üçüncülere de 100 TL ödülleri Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdullah Salman tarafından takdim edildi.