Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, bu yıl Nevruz bayramının yerel seçimlere sayılı günler kalmasının etkisiyle siyasi iktidarın ve arkasındaki güçlerin toplumu kutuplaştıran, halkları birbirine karşı düşmanlaştıran, farklı kimlik, inanç ve düşüncelere yönelik tehditlerin gölgesinde kutlandığını söyledi.

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Âşık Mahsuni Şerif Parkı'nda düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama programında günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Alper, “Eşit, özgür, demokratik Türkiye ve insanca yaşam mücadelesinin ilerleyebilmesi savaş çığlıkları ile değil, emekçiler arasındaki özgürlük, barış ve kardeşlik duygularının güçlenmesi ile mümkündür" dedi.

Yerel seçimlere giderken iktidar güçleri tarafından gerçekleştirilen bütün kışkırtmalara, giderek artan kin ve nefret söylemlerine rağmen, inançları, kimlikleri, düşünceleri nedeniyle kimsenin hedef haline getirilmediği bir Türkiye ve dünyada barış içinde bir arada yaşamanın tüm halkın ortak özlemi ve dileği haline geldiğini belirten Alper, “Hiç kimsenin inancı, etnik kimliği, cinsiyeti, siyasi görüşü nedeniyle hedef haline getirilerek ötekileştirilmediği, eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülkede yaşamanın yegane koşulu, emek, barış ve demokrasi mücadelesinin büyütülmesi ve güçlendirilmesinden geçmektedir.

Türkiye’de ve dünyada her türlü savaşa, işgallere, emperyalist müdahalelere karşı emekçiler savaşa karşı barışı, ölümün karşısında yaşamı, düşmanlaştırma politikalarına karşı kardeşliği haykırmaya devam edecektir.

Eşit, özgür, laik ve demokratik Türkiye mücadelemiz sürdüğü sürece, halkları birbirine karşı düşman etmeye çalışanlar amaçlarına asla ulaşamayacaklardır.

Buradan Çorum Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Türkiye ve Ortadoğu halklarının özgürlük, barış ve kardeşlik bayramı olan Nevruz Bayramı’nı kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Alper’in konuşmasının ardından katılımcılar hep birlikte halaylar çekerek yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladılar.