Her yıl 21 Mart’ta çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz Bayramı, Çorum’da da coşkuyla kutlanacak.
Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, geleneksel kültür değerlerimiz içerisinde önemli bir yere sahip olan Nevruz Bayramının, kuzey yarımkürenin ve Türk dünyasının en eski bayramlarından biri olduğunu belirtti.
Özüdoğru, Nevruz Bayramı nedeniyle 20 Mart Perşembe günü iki ayrı konser etkinliği düzenleneceğini bildirdi.
Ali Özüdoğru’nun Nevruz Bayramı ile ilgili açıklaması şu şekilde:
“Mevsimlik bayram olarak köklü bir geçmişe sahip olan ve geleneksel kültür değerlerimiz içerisinde önemli bir yere sahip olan Nevruz Bayramı, kuzey yarımkürenin ve Türk dünyasının en eski bayramlarından biridir. Her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz ile bolluk ve bereket günlerinin karşılandığı, insan ve doğa arasındaki ilişkinin pekiştirildiği, toplumların yaşamlarındaki hareketliliklerin, başlangıçların ve dönüm noktalarının ifade edildiği kabul edilmektedir.   
Nevruz Bayramı, 2009 yılında Ülkemiz, Azerbaycan, İran, Hindistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Pakistan tarafından hazırlanan ortak dosyanın UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı) tarafından kabul edilmesiyle  “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi’ne kaydedilmiştir.
1991 yılından bu yana Bakanlığımız koordinasyonunda yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz Bayramı, ilimizde de kutlanacak olup bu kapsamda Bakanlığımız sanatçıları tarafından 20 Mart 2014 Perşembe günü saat 14:30’da Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde Türk Halk Müziği Konseri, aynı gün saat 20:00’de Devlet Tiyatro Salonunda Türk Sanat Müziği Konseri verilecektir.
Büyük bir coğrafyada yüzyıllardır dostluk, kardeşlik içinde insanların kaynaşmalarını sağlayan bahar coşkusu, birlik ve bereket günü olan Nevruz Bayramını kutlamak amacıyla düzenlenecek programa tüm halkımız davetlidir…”