Çorum Merkez Mollahasan Köyü Muhtarı Hulusi Aydaş, zorlu bir sınavdan geçti.

Gündüz fidan diken Muhtar Aydaş, akşam saatlerinde ise orman yangınına müdahale ederek büyük bir felaketi önledi.“Geleceğe Nefes” projesi çerçevesinde çok sayıda fidanı toprakla buluşturan Muhtar Hulusi Aydaş, daha sonra anız yangınından dolayı çıkan orman yangınına müdahale etti.

GELECEĞE NEFES VERMEK İÇİN FİDAN DİKTİLER

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” seferberliği çerçevesinde bugün saat 11.11 itibarıyla 11 milyonu aşkın fidan, Türkiye’nin 2023 noktasında toprakla buluşturulurken, fidan dikim seferberliğine bir destek de Çorum-Mollahasan Köyü’nden geldi.

Muhtar Hulusi Aydaş’ın önderliğinde bir araya gelen köy halkı, çok sayıda fidanı toprakla buluşturdu.

Muhtar Aydaş, önceden temin ettiği fidanları, köyün ağaçlandırılması gereken alanlarına dikerek üzerine düşen görevi yerine getirdi.

ORMAN YANGININA İLK MÜDAHALE MUHTARDA

Fidanların dikiminin ardından Mollahasan Köyü sınırları içinde bulunan ormanın yandığı görüldü.Ortaköy – Yaylacık arazisinde çıkan bir anız yangını, Mollahasan Köyü Gırnohuk mevkiine kadar ulaştı.

Orman yangınına ilk müdahaleyi de Muhtar Aydaş yaptı.İl Özel İdaresi tarafından daha önce köylere dağıtılmış olan arasözü kullanarak yangının büyümesini ve dağılmasını önleyen Aydaş, durumu derhal itfaiye ekiplerine bildirdi.

Yangına Orman İşletme’ye ait itfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar her türlü tedbiri alan Muhtar Aydaş, soğutma çalışması yaparak, yangını kontrol altına aldı. İtfaiyenin müdahalesi ile de yangın tamamen söndürüldü.

Yangın sonucu yaklaşık 3 hektarlık alanın yandığı öğrenildi.

TAKTİR EDİLECEK DAVRANIŞ

Mollahasan Köyü Muhtarı Hulusi Aydaş, gündüz saatlerinde fidan dikerek, akşam saatlerinde ise orman yangınına müdahale ederek doğa için en büyük katkıyı yapmış oldu.Çevre dostu muhtarın, bir yandan fidanları toprakla buluştururken, diğer yandan da orman yangınını söndürerek yeşil dokuyu kurtarması taktirle karşılandı.Aydaş, herhangi bir yangın olayında kullanılmak üzere köylere dağıtılan arazözlerin büyük fayda sağladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.