Çorum İl Müftülüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çerçevesinde bir etkinlik düzenlendi. 
Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftüsü Mehmet Aşık, Müftü Yardımcıları Tahir Kılıç, Ahmet Süzen ve Abdullah Pamuklu, bazı ilçe müftüleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik Ayaz Köyü Camii İmam Hatibi Şaban Erci’nin Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

“DİNİMİZDEN BİZİ KOPARMAK İSTEYENLER VAR”
Daha sonra programda bir açılış konuşması yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Kuran-ı Kerim’e, Peygamberimize ve imana sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, “Türk milletinin imanı olduğu takdirde yenemeyeceklerini anlayanlar, şimdi ise bizim Kuran-ı Kerim’imizden, Peygamberimizden uzaklaştırmak için bazı güçler çeşitli senaryolarla bizi kandırmaya çalışıyorlar. Siz siz olun bu dahili ve harici düşmanlara fırsat vermeyin. Dinimize, Peygamberimizi ve Allah’ımızı çocuklarımıza öğreterek bunlara gereken cevabı verelim” dedi.
Aşık’ın konuşmasının ardından ise Güldane Hatun Camii İmam Hatibi Ubeydullah Abanuzoğlu ve Gülabid Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Ateş’in ilahisi eşliğinde TEDAŞ Mescidi İmam Hatibi Sefa Kırıcı’nın seslendirdiği kaside izleyenlerin beğenisini topladı. 
Son olarak ise etkinliğe katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, “İslam’da Şehitlik ve Çanakkale Şehitleri” konulu bir konferans verdi. 
Anadolu’nun şehit kanları ile yoğrulduğunu ifade eden Karagöz, “İslam ülkeleri arasında en çok hafız yetiştiren, Kuran-a sahip çıkan ve en çok din hizmetlerine para ayıran bir ülkeyiz” dedi.
Konferansın ardından programa katılan Karagöz’e, Müftü Aşık tarafından plaket takdim edilmesi ile program sona erdi.