Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak ve beraberindeki İl Kadın Kolları yönetici ve üyeleri, “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 85. Yıldönümü nedeniyle gazetemize ziyarette bulundu.

Kadınlara 5 Aralık 1934 tarihinde “Seçme ve Seçilme Hakkı” tanındığını hatırlatan MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, Türk tarihinin her döneminde kadının her zaman el üstünde tutulduğunu söyledi.Gazetemizde çalışan kadınların gününü kutlayan Karapıçak ve beraberindeki heyet Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” kitabını hediye etti. Karapıçak Kitaba, “Ey kahraman Türk kadını; sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde yükselmeye layıksın” sözünü not olarak ekledi.

200 adet Nutuk kitabı dağıttı

Daha sonra İl Başkanı Agah Karapıçak, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları üyeleri tarafından Eğridere Caddesi ve Gazi Caddesi’nde bulunan kadınlara da Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye edildi.
Karapıçak, kadınlara bu haklarını veren Mustafa Kemal Atatürk’ü kadınların daha iyi tanımaları ve anlamaları için bu anlamlı günde Nutuk Kitabını dağıtmaya karar verdiklerini ifade etti.

Atatürk’ün Türk kadınına olan güveni, sevgi ve saygısı, Kurtuluş Savaşı’ndaki gözlemleri nedeniyle birçok batı ülkesinden daha önce verdiğini hatırlatan Karapıçak, seçme ve seçilme haklarını elde etmede kadınların Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'eminnet ve şükran borçlu olduğunu kaydetti.



200 adet Nutuk kitabının dağıtımını yaptıklarını belirten Karapıçak,“Atatürk anıtına kadar süren kitap dağıtımımızdan sonra burada atamıza saygı duruşunda bulunduk. Kadınlara yasa çıkartarak bu hakkı tüm dünyayailan eden, her fırsatta Türk kadınını öven gururlandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran minnet ve özlemle andık” dedi.