Çorum Ziraat Odası Genel Kurulu’nda Mehmet Sayan, oyların çoğunu alarak güven tazeledi.
Bugün Afra 2 Nolu Salonda gerçekleştirilen Ziraat Odası Genel Kurulu’nda başkanlık için yarışan mevcut başkan Mehmet Sayan, 147 oy alarak çiftçilerin tekrar güvenini kazandı.
218 delegenin oy kullandığı seçimde 2 oy geçersiz sayılırken Mehmet Sayan, Ahmet Pehlivan’a 78 oy fark atarak yeniden başkan seçildi.
Çorum Ziraat Odası Başkanlığı için mevcut başkan Mehmet Sayan ve  Ahmet Pehlivan’ın yarıştığı başkanlık seçimine yoğun katılım oldu.
Genel Kurula; Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Patlar, çiftçiler ve delegeler katıldı.
Erdoğan Çerikçi’nin başkanlığındaki divan heyeti Tahsin Göçmen, Hacı Kara ve Ahmet Kıydın’dan oluştu.
Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul, çalışma raporları, kesin hesaplar gibi gündem maddelerinin okunmasıyla devam etti.
Sırasıyla TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, söz almak isteyen kişiler, Ahmet Pehlivan ve Mehmet Sayan’ın yaptığı konuşmaların arından oy kullanımına geçildi.
Mehmet Sayan 147 oy alarak yeniden başkan seçilirken, Ahmet Pehlivan ise 69 oy aldı.
Mehmet Sayan’ın başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu:
Hayati Selbeş, Mehmet Aygüneş, Celal Orak, Mehmet Saylan, Özgür Puyraz, Metin Badak, Mehmet Yılmaz, Arap Köse, Zeki Oral, Arif Ceylan, Turabi Üreyen, Arif Babaoğlu, İdris Patlak, Mehmet Sarmaşık, Nurettin Kılıç, Yüksel Ertürk, Gürbüz Yasakçı, Hacı Cihan, Erol Tan ve Dursun Tiryaki.

Seçimde Gergin Anlar
Çorum Ziraat Odası’nın bugün gerçekleştirilen Genel Kurulu’nda gergin anlar yaşandı.
Afra 2 Nolu Salonda düzenlenen genel kurulda konuşmacılar ile katılımcılar arasında gerginlik oldu.
Bazı konuşmacıları destekleyen çiftçiler, bazı konuşmacıları ise oturdukları yerden ayağa kalkarak eleştirdi.
Birbirlerine cevap vermek isteyen kişiler ise diğer katılımcılar tarafından susturuldu.
Ziraat Odası mevcut başkanı Mehmet Sayan’ın yaptığı konuşmada ise salonun büyük bir bölümünün alkışlaması gözden kaçmadı.